Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen Facebook csoportok...

Milyen Facebook csoportok vannak budapesti ingatlankiadáshoz, ahol a bérlők és a bérbeadók közvetítő nélkül egymásra találhatnak?

Figyelt kérdés
Más témában is érdekelnének hasonló csoportok.

nov. 30. 09:31
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom, de nem értem, hogy miért nem megy közvetítő nélkül. Felteszek egy hirdetést, hogy ki akarom adni, és jelentkeznek rá a leendő bérlők. Hol van itt a közvetítő?
nov. 30. 09:48
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Albérlet szóra keress és ki fig admi millió ilyen csoportot
nov. 30. 09:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ilyen, az ingatlanos hiénák mindenhol ott vannak, ahonnan ki vannak tiltva ott "magánszemélyként" vannak ott.

hozzánk már volt olyan, hogy rendesen érdeklődőnek álcázva eljött az ingalanos megnézni a lakást, majd a végén "bevallotta", hogy ő ingatlanos de húúúú pont ilyen lakásra tud hozni bérlőt...

nov. 30. 13:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak én azt nem értem, hogy ők ilyenkor mit gondolnak? Mert a végén úgyis kiderül, hogy ingatlanos. És akkor a te időd is, de az övé is megy a levesbe.
nov. 30. 13:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Öregeket, naivokat simán bexopatják...

Velem amikor a házunkat kerestük és sorba nézegettük a környéken az eladó ingatlanokat megpróbálta megjátszani azt az ingatlanos, hogy:

- a megbeszélt időre nem volt ott az ingatlannál, szerencsére a tulaj odajött és körbevezetett minket

- akkor ért oda az ingatlanos amikor pont végeztünk. Épp szemerkélt az eső és már kifelé menet a kapuban találkoztunk. Gyors bemutatkozás után az orrom alá nyomott egy papírt, hogy írjam már alá, hogy mi megnéztük az ingatlant, mert ezt neki dokumentálnia kell. De egy nem átlátszó dossziéból úgy tolta ki a papírt, hogy csak a legalja látszott ahol az aláírás helye volt. Mondom had nézzem már meg mit írok alá. Erre el akarta rántani a dossziét de mivel fogtam a papír alját az a kezemben maradt... Az volt beleírva, hogy megnéztem az ingatlant az Ő SEGITSÉGÉVEL és ezzel egyúttal vállalom azt, hogyha az eladó (akit én nem is ismerek!) eladja az ingatlant de nem hajlandó megfizetni az ő jutalékát akkor én, mint vásárló megtérítem a teljes jutalékot neki.

Nyilván kiröhögtem és eljöttünk, de szerintem ebbe 10-ből 8 ember simán beleszalad, vagy mert el sem olvassa vagy nem feltételezi, hogy valaki ilyen görény lehet.

nov. 30. 15:47
 6/7 SZTANN ***** válasza:
45%

5-nek: az ilyen durván szemetet persze el kell küldeni a f...ba. (Ámbár határeset, mert az eladó nyilván megbízta ezt a csámpást, csak ez nem tudta időben végezni a dolgát - ráfaragott).

- Bárki simán hirdethet magánemberként (kihangsúlyozhatja, hogy magán, és hogy nem áll szóba közvetítővel). Ez nyilván a tulajdonos oldaláról érdekes, mert tőle szeretne a közvetítő %-ot kapni. A vevőt nem érdekli, és nem kell vele foglalkoznia.

- Normál esetben csakis az eladó, a kiadó döntése, hogy személyesen veszkődik mindenféle érdeklődőkkel, mutogatja a házát fűnek-fának, vagy bizonyos összegért megbíz egy szakembert. Normális esetben az ingatlanos tényleg szakértő, egyáltalán nem akarja a vevőt átverni, mindkét félnek segítségére tud lenni. (És nem hiéna ...) Egy szolgáltatást nyújt, ami minden civilizált országban létezik és elfogadott. Sok esetben a tulajdonos olyan primitív, hogy nem is tud vele az érdeklődő értelmesen tárgyalni ...

Nem kellene folyton ellenségeskedni velük!

dec. 1. 17:08
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Sztann

Magyarországon az ingatlanosok hozzáadott értéke a nullával vetekszik az esetek 99%-ában, mivel NEM szakértők. Elképesztően kevés van közöttük akinek bármi fogalma van az ingatlanokról, uram bocsá legalább annyira ért az építőiparhoz, hogy értse miért gond, hogy szerinte 30-as porothermből épült a ház miközben kisméretű tömör téglából... Meg attól, hogy 2004-ben beépítették a tetőteret attól még 92-ben épült a ház. Hogy miért probléma, hogy alumínium vezetékek vannak és nem szabványosított villanyóra, nem csak boci szemekkel pislog ezekre a kérdésekre...

Civilizált országokban valóban létezik a real estate agent. Csak ott ezeket csinálja és ami ennél is fintosabb ezekért JOGILAG FELEL és számonkérhető:

- Segít beárazni az ingatlant a piacon (nem lenyomni akarja az árat, hogy minél előbb eladja és jutalékához jusson)

- Ártárgyal, nem csak "megkérdezem a tulajdonost"

- A teljes papírmunkát elintézi az adás-vételhez. Itthon max ajánl egy közepesen xar ügyvédet (akitől jattot kap ha ügyefelet visz neki), semmi mást nem csinál

- Jobb esetben (a saját jutalákából!) stagingel

- Van un "insepctora" aki szakmailag ellenőrzi az épületet eladás és/vagy vétel előtt. Mondanom sem kell ilyenről itthon még csak nem is hallottam, sőt, ha a vevő hozni akar inkább kifarolnak

Itthon az ingatlanosok 99%-a annyit csinál, hogy egy jobb vagy rosszabb hirdetést feldob az ingatlan.com-ra és 1-2x kivánszorog az ingatlanhoz megmutatni ha épp kedve tartja. Aztán tartja a markát. Semmi érdemi hozzáadott értéke nincs, szóval a rossz hírük igencsak megalapozott.

És mint mindig, tisztelet a max 1% kivételnek...

dec. 1. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!