Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mekkora kb a fiatalok(20-25...

Mekkora kb a fiatalok(20-25 évesek) átlag megtakarítása?

Figyelt kérdés
Csak hogy eltudjam magam kb helyezni hogy jobban élek e , rosszabbul e, átlagosan egy fiatalhoz képest. Nekem személy szerint jelenleg 3.2 millió forintom van, de nem tudom ez jónak számít e a többi velem egykorúhoz képest, mondhatnátok hogy kérdezzem meg a barátaim de úgyis többet fognak mondani. Mennyi kb az átlag?

nov. 25. 21:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
31%

"Én 23 vagyok, albiban lakom a barátnőmmel vidéken, Pesti fizukból. Mindketten IT-ban dolgozunk, Juniorként, mindketten kb nettó 700-at keresünk + egyéb juttatások bónuszok stb."

Ezt posztold már be a "Zórbán"-gyűlölő Tiszás barmoknak is, lécci!! Mert náluk az az alaphang, hogy Magyarországon nem lehet megélni és "kűfödre" kell menni! :D

nov. 26. 12:06
 12/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk az is igaz, hogy nektek ahogy látom elég nagy hátszeletek van... Ez meg minden országban érvényesül, a felső kb 5% hapzsi-dőzsizik 95% meg droidol...
nov. 26. 12:09
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Még mielőtt azt gondolod, írigy vagyok, akkor tudd hogy 3 éve kerestem nettó 8 kilót, most 9-et. Nekem nem volt hátszelem ugyan, de azért nem az aljáról indultam és külföldön alapoztam meg magam. Mert akkor még lehetett... Ma már sokkal nehezebb ott is. És azt is vágom, hogy még a felső 5% 95%-a is dolgozik mint állat, hogy megteremtse magának a "hapzsi-dőzsit". Ahogy nő a jövedelem, úgy nőnek az igények is. Én ebben vagyok jó, nem teszem túl magasra a lécet. Persze, nyaralni járok, egzotikus helyekre, de 20 évig nem nagyon jártam! Van legalább egy 20-as megtakarításom (Mft), (ez nem sok, mert én már nem számítok annyira fiatalnak, így 47 évesen), de soha nem volt hitelem, még kocsit sem vettem hitelre. Ezért nyugodt vagyok, talán túlságosan is.. :) 20 éves Volvo-val járok, elvisz ahova kell, nem egy csajozós verda, de azért egy S80-ban még mindig nyugodtabb vagyok mint a legújabb Suzukiban... Na, bocs az off-ért, mindenkinek szép napot! :)
nov. 26. 12:19
 14/17 anonim ***** válasza:

#11: Itt kétélű az igazság. Egyrészt a 3 műszakban robotoló meg napi 12 órázó mediánbéres többség nem igazán jár fel a gyakorira, mert ha nincs család+gyerek is örül, hogy él és van egy szusszanásnyi szabadideje a következő etapig.

Másrészt a büdös életben nem lesz olyan rendszer elméleti, matematikai lehetetlenség, hogy mindenki jólétben éljen. Egy társadalomban a skála egyik végén az abszolút kommunizmus lenne a másik végén pedig az abszolút kapitalizmus.

nov. 26. 12:56
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért az átlag magyar nem keres nettó 700 ezret, főleg nem huszonévesen :) Itthon is lehet sokat keresni, de nagyon keveset is. Ez az, ami nyugatabbra nincs meg. Ott még az alacsonyabb keresetűek is elérnek egy átlag életszínvonalat, itthon kb. éhen halnak.

nov. 26. 13:56
 16/17 anonim ***** válasza:
Itt van rengeteg kedvezmény a fiataloknak, jókora adókedvezmények, aztán még így sincs megtakarításuk. Mi lesz akkor, ha már nem lesz és jön majd a 300.000 Ft átlag fizu?!... Ha most fiatalon valaki nem tud spórolni így sem akkor ott már baj van....
nov. 26. 15:46
 17/17 anonim ***** válasza:
65%
25 évesen csak 1 millióm volt félre rakva. 28 évesen ennyit keresek havonta.
nov. 26. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!