Van neve a következő pénzügyi módszernek? Van mondjuk valamennyi pénzszem mondjuk 5 millió forint. Felosztom sok része még csak nem is feltétlenül egyenlő részekre. És befektetem különböző dolgokba. Euró dollár svájci frank bitcoin
altcoinok stb a lényeg az hogy
olyasmi dolgokba amiket azonnal el lehet költeni. Ezek után
pedig ha bármit vásárolok akkor abból költök ami a befektetéskori összeghez képest pillanatnyilag a legtöbbet éri.
Mondjuk veszek 2500 eurót,
410-es áron, az: 1025000ft.
Mondjuk visszaváltom 1 év múlva ha nőtt az árfolyam, úgy kb. 10% haszon lenne rajta, ahogy figyelgetem...
Meg úgy is lehet hogy nem váltom vissza. Pár év múlva euró lesz.
Mi van ha kimegy a forgalomból, hány évig adnak értea bankok új bankjegyet, 20 vagy 10 év?
Ezt a 10% feltételezés. Az árfolyam mehet lefele is. Illetve jól hangzik a 10% csak nincs belekalulálva az infláció. Lehet többet kapsz majd 10%-kal való igaz, mert lehet ilyen. De ez nem jelenti azt, hogy 10%-kal ténylegesen többet is fogsz tudni vásárolni akkor mint most. Mert hát a drágulás az folyamatos.
Szerintem ha jobban utána néztek mikor milyen volt az árfolyam és az adott időszakban mi volt 1-1 termék átlagára akkor ki tudjátok ti is számolni, hogy tényleg többet is ért a pénz egy ilyen váltogatós ügyelt után vagy sem.
Nem véletlen létezik a reálhozam kifejezés.
Vannak a valutánál jobb dolgok is amivel kereskedni lehet tőzsdén, vagy simán keresel dolgokat amit olcsón meg tudsz venni majd drágábban továbbadni.
Vagy ha nem kereskedni akar az ember akkor van milliónyi befektetési lehetőség is.
Ez így igaz. Kockázat nélkül nincs nyereség.
Az állampapír ebből a szempontból jó, mert ott minimális a kockázat, igaz nyereség is csak épp akkora, hogy szabad szemmel is alig látni, sokszor meg inkább csak az inflációs hatást lehet vele ellensúlyozni. De a semminél még ez is jobb.
Megtörténni megtörténhet, csak kisebb rá az esély. 2 éve majdnem elérte a 430-at az árfolyam, aztán pár hónap alatt visszament 370-re. Most megint volt 410 pár napja, de ma ahogy nézem már 406. Szerintem ez most szépen vissza fog kúszni és stagnálni 390 környékén.
Hosszú távon tartogatni tuti bukó, rövid távon meg az árfolyammal kelni-feküdni és lereagálni a változásokat az esetleg hozhat némi pluszt. De azzal meg sok a munka. Persze ha valakinek van rá türelme akkor sok sikert kívánok neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!