Mit rontok el, hogy ilyen keveset tudok félretenni? Vagy ez így okés?
Figyelt kérdés
Kezdjük az elejéről. Németországba dolgozom és élek 5 éve.a fizetésem 1600 nettó és albérletben élek anyukámmal. Ő is ennyi fizetést kap. Havonta 800 eurót tudok félrerakni HA nincs a negyedéves autó biztosítás azzal együtt csak 600 euró rakok félre négyévente jelenleg 18.000 euró félretett pénzem van az albérlet ár 1050 rezsivel így én állok 525 eurót illetve anya is. Mindenben beleadjuk a felét. A benzin árbol is a felét én, a felét ő fizeti. Viszont tudom az a kérdést hogy miért ilyen kevés pénzem van 5 év után. Hát volt egy 6 hónap Mikor nem dolgoztunk. Illetve idén volt foghidam 1600 euróért+ szélvédő csere 650 euró. Illetve Pár éve vettem 1400 euróért OLED tv-t.. illetve van ps5 konzol és szeretek játszani.. szóval a lényeg. Van mikor 600 illetve 800 eurót tudok félrerakni. / Hó Tudom tudom ez a fizetés minimálbér. De így is többet teszek félre mint otthon ( otthon 3 hónap az összes munkaviszonyom)ma 17:38
1/9 anonim válasza:
Hogyha elköltöd a spórolt pénzt, természetesen kevés marad. Fizetés felét megtakarítani viszont egyáltalán nem kevés.
A spórolt pénzt viszont érdemes befektetni, másképp megeszi az infláció.
2/9 A kérdező kommentje:
Dehogy fektettem be. Addig jó míg látom a Szabad szememmel..
ma 17:50
5/9 anonim válasza:
Az alberlet sok penzt elvisz, no meg a fizud se sok annyira.
Tehat 5 ev alatt van 18000 eurod, az kb 7millio ft.
Evente ez 1 400 000 ft.
Ez honapra lebontva kb 115ezer ft.
Ennyit itthon is osszebirnal kaparni.
Ennyiert nem erdemes kint lenni, ne haragudj.
7/9 anonim válasza:
Oled tv meg ps5 konzol anyuval élve kinti betanított munkára jellemző fizetéssel… ez a hozzáállás a baj szerintem…
8/9 A kérdező kommentje:
5-ös figyelj csak. Otthon 50 ezret tudtam félrerakni havonta.. szóval...
ma 19:27
9/9 anonim válasza:
Igen lehet. De viszont mas meg 300ezret, vagy tobbet felre rak kint havonta. Azert mar erdemesebb.
5-os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!