Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ebben az esetben fordulhatok...

Ebben az esetben fordulhatok fogyasztóvédelemhez?

Figyelt kérdés

Autó átvizsgálás volt műszaki vizsga előtt márkaszervizben, erről van számla.

Belekötöttek 3 olyan dologba ami kb. tényleg jelentéktelen… de ebből most kettőt engedjünk el azt elfogadom hiába semmiség. 2 évvel ezelőtt ugyan ezen a helyen átment ugyan ezekkel a “hibákkal”.

Na most a problémám. Az autó alapfelszereltségében (most néztem) nincs benne a ködfényszóró. A gombok bent vannak az első ködfényszórót azt meg is vették anno extraként de a hátsót úgy néz ki nem. Ott hátul az egyik 2 centin meg van repedve azt mondták beázott zárlatos lett, de áramot amúgy kap és cserére szorul, így nem megy át műszaki vizsgán (náluk lenne a vizsga).

Na de a pláne, mivel nem kérték extraként így akkor oda 2db műanyag prizma került (most aláfeküdtem és megnéztem) amire most azt mondják, hogy nem világít és zárlatos. Magyarán h*lyének néznek és át akarnak b*szni vele… Az észrevett hibákról kértem emailben ajánlatot amit tételesen munkadíjjal együtt küldtek is.

Ebben az esetben mehetek a fogyasztóvédelemhez vagy előtte dokumentálnom kell, hogy átvertek és csak utánna? Vagy ilyen esetben ”fenyegetőzhetek” fogyasztóvédelemmel mivel rájöttem, hogy át akarnak verni 10-20 ezer forinttal?

okt. 31. 17:12
 1/6 IgaziÚriember ***** válasza:

"át akarnak verni 10-20 ezer forinttal?"

Ilyen filléres tételekkel úgysem fognak érdemben foglalkozni.

okt. 31. 17:25
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen tudom filléres dolog. De érted, olyan dolgot akarnak velem kicseréltetni ami amúgy nincs is nem is létezik ebben a kocsiban.

De ennyi erővel lehet megcsinálják, hogy bemegy egy 70 éves nénike és 2 váltót akarnak vele kicseréltetni 1 kocsiban. Érted…

okt. 31. 17:29
 3/6 anonim ***** válasza:
28%
Az is hülye, aki márkaszervizben csináltatja a műszakit.
okt. 31. 21:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Elküldeném őket a búsba és vinnem máshova a kocsit.
okt. 31. 23:13
 5/6 A kérdező kommentje:

3

Kb 1 éve vették át ennek a márkának is a hivatalos szervizelését a városban aminek mondjuk örültem is mert tudtam, hogy korrektek. De ahogy látom megváltozott az egész..

nov. 1. 12:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Szervizre oké, de műszakira? Az előző kocsimat 10 évig márkaszervizbe hordtam, de a műszakit egy független olcsó helyen csináltattam.
nov. 1. 16:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!