Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha jól keresnétek (vagy ha...

Ha jól keresnétek (vagy ha jól kerestek), akkor inkább lakást vennétek, vagy költenétek a pénzt?

Figyelt kérdés
Ilyen nettó 1 millió körüli fizetésre gondolok. Albérletben élőknek szól a kérdés és olyanoknak, akiknek a fizetése nem éri el a másfél millió forintot. Köszönöm előre is!

jan. 11. 13:18
A kérdező szavazást indított:
Lakást vennék minél előbb és arra tenném félre a fizetésem nagy részét
A nagy részét elkölteném és ami megmarad, azt raknám félre
Szinte az egészet elkölteném és albérletben maradnék
12 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
61%
Mivel egy lakáshitel törlesztő kb annyi vagy talán még kevesebb is néha, mint az albérleti díj, így lakást vennék.
jan. 11. 13:23
 2/5 anonim ***** válasza:
43%
Elkvaznam, 25 ropi egy akcio, annyibol szinte minden napra jutna
jan. 11. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:
29%
Egyik sem. Gyűjteném a pénzt, annyit tennék félre belőle amennyit csak tudok, befektetném és maradnék albérletben.
jan. 11. 14:06
 4/5 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. A havi 1 milliós bevételnek ha a felét félre tudod tenni, akkor mondjuk 3 év alatt összejön a pénzed önerőre. Ehhez felveszel egy vaskos hitelt és megveszed a lakást. Onnantól fizetheted a törlesztést és a fenntartást, az utolsó fillérig elköltötted a pénzed, tehát nincs vésztartalékod és tőkéd sem amit befektethetnél. Ezzel szemben ha ugyanezt az összeget minden hónapban befekteted, akkor -igaz nem 3 év múlva- de idővel lesz lakásod akár hitel nélkül is és kellő tőkéd ahhoz, hogy érdemi hozamra tudj szert tenni.
jan. 11. 17:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Én most keresek nettó 1.3-at, arányaiban korábban is jól kerestem és vettem lakást, amint tudtam. Azt még tegyük hozzá, pár éve nem voltak elszállva ennyire az árak, akkor ekkora fizetésből egy év alatt összejött egy komolyabb önrész, 20 % akár egy újépítésű lakásra, ma 500ezrével számolva 10% se jön össze egy év alatt...
jan. 13. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!