Ez esetben élhetek a 14-napos elállási jogommal?
Vettem neten egy vérnyomásmérőt. Boxban vettem át. Gyanús volt, hogy nem mér jól, ezért bevittem a Mo.-i márkaképviselethez, hogy nézzenek rá. Ott azt mondták, hogy ők garanciát nem vállalnak az adott bolt árult termékére, hiába egyezik a márka. Arra gondolok, hogy szürkeimportos lehet a vérnyomásmérő.
A bolt által küldött papíron azt írják, hogy kibontása után már nem állhatok el a vásárlástól. Ez igaz? Mert szerintem kötelesek lennének visszavenni felbontás, kipróbálás után is.
Igaz bizony.
Ugyanez az összes higiéniai termék, Sport óra, stb.
Így van a jogszabályban.
Viszont, ha hibás a termék, akkor jár a garancia. Javittasd meg!
3
Egy vérnyomásmérő ugyan mitől higiéniai termék? A törvény egész pontosan így fogalmaz:
45/2014 korm rendelet 29. § e) *
olyan zárt csomagolású áru tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
Egy vérnyomásmérő eleve nem egy steril eszköz, se nem zárt csomagolású és egyértelműen nincsenek egészségvédelimi vagy higiéniai akadályai annak, hogy az újra használható legyen (lsd egy háziorvosi rendelőben sorban mérik vele a betegek vérnyomását...).
Egy bugyi vagy egy analplug nem küldhető vissza, egy vérnyomásmérő minden további nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!