Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez esetben élhetek a 14-napos...

Ez esetben élhetek a 14-napos elállási jogommal?

Figyelt kérdés

Vettem neten egy vérnyomásmérőt. Boxban vettem át. Gyanús volt, hogy nem mér jól, ezért bevittem a Mo.-i márkaképviselethez, hogy nézzenek rá. Ott azt mondták, hogy ők garanciát nem vállalnak az adott bolt árult termékére, hiába egyezik a márka. Arra gondolok, hogy szürkeimportos lehet a vérnyomásmérő.

A bolt által küldött papíron azt írják, hogy kibontása után már nem állhatok el a vásárlástól. Ez igaz? Mert szerintem kötelesek lennének visszavenni felbontás, kipróbálás után is.

okt. 28. 19:09
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Nem igaz, elállhatsz.
okt. 28. 19:25
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Elállhatsz, de a papír amire hivatkozol, arra utal, hogy fostalicska, noname webáruházból rendeltél akik szarni fognak a törvényekre.
okt. 28. 19:30
 3/6 anonim ***** válasza:
13%

Igaz bizony.

Ugyanez az összes higiéniai termék, Sport óra, stb.

Így van a jogszabályban.

Viszont, ha hibás a termék, akkor jár a garancia. Javittasd meg!

okt. 28. 20:08
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

3

Egy vérnyomásmérő ugyan mitől higiéniai termék? A törvény egész pontosan így fogalmaz:

45/2014 korm rendelet 29. § e) *

olyan zárt csomagolású áru tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

Egy vérnyomásmérő eleve nem egy steril eszköz, se nem zárt csomagolású és egyértelműen nincsenek egészségvédelimi vagy higiéniai akadályai annak, hogy az újra használható legyen (lsd egy háziorvosi rendelőben sorban mérik vele a betegek vérnyomását...).

Egy bugyi vagy egy analplug nem küldhető vissza, egy vérnyomásmérő minden további nélkül.

okt. 28. 20:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha a neten vásároltad, elállhatsz. Rosszul gondolod, hogy szürkeimportos, a garanciát, reklamációt annál az üzletnél érvényesítheted, ahol vásároltál, nem is értem, miért vitted egy márkaszervízbe, másik boltba, egy máshol vásárolt cuccal jogosan küldtek el. Szerintem a bolt is valami általános tájékoztatót küldött, hogy milyen termékekre nem vonatkozik az elállás, és te értetted azt is félre, kétlem, hogy a vérnyomásmérőd nevesítve lett volna.
okt. 29. 04:17
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
14 napos elállást a boltban tudod érvényesíteni, nem a márkaszervízben.
okt. 29. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!