Milyen lakást vennél befektetési céllal?
A keret mondjuk 70 millió, Budapest, hosszú távú kiadás, egy bérlő azaz nem szobánként kiadva. Milyen jellegű lakások kelendőek és hozzák relatíve a legjobb profitot?
Elérhető vele pl 275/hó bérleti díj? ez lenne adózás után 4% profit.
Inkább próbálnék 2 db 1-1,5 szobásat venni egyetemeket jól megközelíthető helyen.
Feltéve persze, ha kifejezetten kiadási szándékkal kellene lakást keresnem és nincs más opció
Tudom azt írtad hogy nem akarsz több lakást, pedig jobban járnál.
70 millióbol 2 panel mondjuk, egyetemistaknak, vagy külföldi egyetemistaknak kell kiadni. Ők mindig fizetnek.
A külföldiek mindig jobban fizetnek, mert tudják ha kirakjak őket akkor bajban lesznek.
Az egyetemista pedig tanul, a szülei pénzelik, így biztos nem maradnak el a bérletidijjal, számlákkal.
2. Nem kell full extrán berendezni, elég oda az ikeas bútor is. Jobban járnál. Akár a profitbol lehetne venni meg 1 lakást, vagy garázst, üzletet,igy lenne havi fix jövedelmed, kényelmesen elhetnel. Tudom hogy nehéz, nekünk is 2 lakásunk van kiadva, de ha normális a bérlő, akkor nagy gond nem lehet. Havi 1x elmegyek a pénzért, körbenèzek miujsag, rendezzük a számlákat és viszlát. Kár lenne 1 lakást venni ha kettőre telik, és nem lakni akarsz benne hanem kiadni akarod. És azért egy tanuló évekre is kivesz egy lakást, így annyi dolgod sincs mintha évente keresnél valakit.
Egyébként 20 milliónk van, az egyik lakás ára+hitel jönne még hozzá, ebből szeretnék egy nívósabb lakást.
A tőzsdén én eddig mindig megjártam, de igen, az is egy opció..
Ebből kettő pici lakást tudnál venni Pesten, neccesen lenne még adózás ELŐTT a 4%, utána ugye 15% szja helyből mínusz. És a karbantartásra én mindig számolok további 10%-ot, főleg manapság amikor minden iparos arany árban dolgozik.
A reális hozam inkább évi nettó 3%, nem 4. Erre jön az ingatlan érték növekedése (ha lesz). Meg ugye munkád van vele...
12 ingatlant adunk ki Pesten, ezt ez alapján tudom neked mondani.
Pontosan tudod, hogy mennyi macera és milyen kis megtérülés van az ingatlannal, mégis ugyanabba forgatnád vissza újra? De miért? Egy ingatlan befektetésed már van. Nézz körül az egyéb lehetőségek terén.
Képezd egy kicsit magad. Könnyen találsz hasznos szakirodalmat, esettanulmányokat, mindenfélét.
"A tőzsdén én eddig mindig megjártam"
Ugye tudod, hogy ez így nem jelent semmit? Érdemes megvizsgálni, hogy mit is csináltál a tőzsdén, miért alakult rosszul, mi az, amit nem kéne újra ugyanúgy csinálnod és mitől várhatsz jobb eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!