A kapitalisták miért gondolják értéktelennek önkentes munkát? Így könnyebb a saját haszontalanságukat véka alá rejteni?
Figyelt kérdés
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
Első válaszoló: "Egy piacgazdaságban semmi sincs alulfizetve, mindenért annyit fizetnek, amennyit ér."
Ötödik válaszoló: "Piacgazdaság van. Definíció szerint senki sem lehet alulfizetve. Mindenki pontosan annyit kap amennyit adott helyen, adott időben az adott munka elvégzése ér. Ez a tankönyvi jelentése piacnak."
okt. 20. 09:24
1/12 anonim válasza:
A kérdés teljesen értelmetlen. Az eleje a közepe és a vége. Mintha a kormánykommunikációt hallgatnánk.
2/12 anonim válasza:
Azért, mert a kapitalizmus annál bonyolultabb, mint az 1 mondatos kérdések és válaszok, te meg kérdésbe bújtatva akarod elítélni a kapitalizmust...
3/12 anonim válasza:
"A kapitalisták miért gondolják értéktelennek önkentes munkát?" Nem gondolják annak, mint ahogyan az idézett válaszolók sem. Az önkéntes munkának is van pénzbeni értéke, csak erre az önkéntes munkát végző nem tart igényt.
4/12 A kérdező kommentje:
És akkor hogy magyarázod pl. az ápolók vagy a tanárok fizetését? Ők valóban annyit keresnek, amennyit érnek?
nov. 30. 10:20
5/12 anonim válasza:
#4: Az ápoló és tanár mióta önkéntes munka?
6/12 A kérdező kommentje:
Tehát ők meg vannak rendesen fizetve?
dec. 1. 09:16
7/12 anonim válasza:
#6: Tehát ők önkéntes munkát végeznek?
8/12 A kérdező kommentje:
Miért nem vagy hajlandó válaszolni?
dec. 1. 09:33
9/12 anonim válasza:
#8: Értelmes kérdésre lehetne válaszolni, kevered a szezont a fazonnal. Az önkénetes munkának semmi köze a közalkalmazottak béréhez.
10/12 anonim válasza:
A hármas válaszoló vagyok, mondjuk nemigen értem, hogy miért pont engem pécéztél ki magadnak, pláne több, mint egy hónap után, meg mi köze az egésznek az önkénteskedéshez, de szívesen leírom, ha nem lenne nyilvánvaló: a tanárok és az ápolók szerintem is kereshetnének jobban, azonban szigorúan pénzügyi szempontból nézve egy lázlap kitöltése vagy egy feleltetés Petőfi életrajzából semmiféle GDP és gazdaságot növelő, pénzmozgással járó tényezővel nem bír, ellentétben mondjuk egy mérnök, egy szoftverfejlesztő, egy kereskedő, egy bányász, egy befektetési bankár stb munkájával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!