Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországon miért van 13....

Magyarországon miért van 13. havi nyugdíj meg állandóan mindenféle nyugdíj prémium, amikor a dolgozóknak túlnyomyó többségben 12 havi bérből kell kijönne 12 hónapban?

Figyelt kérdés

82 éves nagyanyám is röhögve rakja el a 13. havit, hozzá se kell nyúlnia.

Az öregek uralma van itthon? Gerontokrácia?

okt. 15. 12:32
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
70%
Szavazatvásárlás. A maszop innovációja volt a nyugdíjasok egységes tömbként való mozgósítása, ezt elleste tőlük a másik kommunista párt, a fidesz is.
okt. 15. 12:38
 2/20 anonim ***** válasza:
26%

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által frissen közzétett ábrák szerint az átlagnyugdíj Magyarországon 230 ezer forint felett volt 2024 elején. Megjegyzendő, hogy ezt az összeget torzítja egy kis létszámú nyugdíjas, akik ennél sokkal többet kapnak.

A nettó átlagkereset 423 400 Ft.

okt. 15. 12:57
 3/20 anonim ***** válasza:
23%
Rengeteget elvisz q korhaz meg oregek otthona. Eljon az idő amikor nem fog röhögni a 13.havi nyugdíjon meg te sem.
okt. 15. 13:10
 4/20 anonim ***** válasza:
67%
Közpénzből megvalósított szavazatvásárlás.
okt. 15. 13:17
 5/20 anonim ***** válasza:
22%
4. A nyugdíj mióta közpénz? Annak alapja az évtizedek alatt befizetet járulék.
okt. 15. 13:19
 6/20 anonim ***** válasza:
82%
Amióta az államháztartás társadalombiztosítási alrendszeréből kerül kifizetésre.
okt. 15. 13:22
 7/20 A kérdező kommentje:
5: a nyugdíjat a mostani járulékokból fizetik. A 13 havira egész egyszerűen nincs fedezet sem jelenleg.
okt. 15. 13:31
 8/20 anonim ***** válasza:
45%
Ez rendkívül általánosító és csúnya megszólalás volt. 250 alatt keresek és kaphatnék én is 13. bért, de nem irigylem az életüket átdolgozott idősektől... Másrészről mamám például nálam is kevesebb pénzt kap, pedig átdolgozta az életét szintén. Sőt: nyugdíjasként is naponta 3 helyen dolgozott éveken át! Tanuld meg, hogy a magyarországi pénzfolyósításokban és bérekben rohadtul nincs egyenértékű igazság! Persze nagynyugdíjassal kapcsolatban talán-talán megérteném, de így pedig ilyen különbséget nem lehet tenni.
okt. 15. 13:48
 9/20 anonim ***** válasza:
36%
Emlékeim szerint plusz fél havi nyugdíjjal 306-E körül kapott mamám. Valamennyi pluszt kaptam én is, de így is több jött ki neki. Örültem annak, hogy neki jó. Az már mellékes, hogy kérés nélkül adott nekem és el sem akartam fogadni.
okt. 15. 13:51
 10/20 anonim ***** válasza:
44%

Nyugdíjas diktatúra!

Az öregek szavazataival tartják sakkban a fiatalokat.

A 13.-ik havi nyugdíjat semmilyen gazdasági folyamat sem támasztja alá.

Szavazat vásárlás!

Az öregekkel az a baj, hogy egész életükben csak kaptak mindenféle jót az államtól, de még nem elég nekik. Ma bármikor kirúghatnak a munkahelyemről, kádár idejében nem így volt.

Nem veszik észre, hogy a gazdasági helyzet miatt nem születik elég gyermek, mert az állam a nyugdíjasoknak kedvez, nem az aktív korosztálynak.

A nyugdíjasoknak félre kellene már állni, ezt tessék tudomásul venni!

okt. 15. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!