Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az allampapirokat is elveheti...

Az allampapirokat is elveheti tolunk a kormany, mint ahogyan akkoriban a manyupot elloptak?

Figyelt kérdés
Mi lesz, ha allampapir is olyan, mint az akkor 2011 es magannyugdijpenztar, hogy soktol elloptak? Megtehetik az allampapirokkal is?
okt. 15. 07:03
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

[link]

Tessek szepen olvasgatni. Pontosan leirjak az egeszet. Persze tudom, ezt is biztos fideszes irta..

okt. 15. 16:47
 22/23 anonim ***** válasza:

Itt hagyok par tetel mondatot, ha lustak vagytok elolvasni.

Az állam 2010-ben a magánnyugdíjpénztárak és az állami nyugdíjrendszer együttes fenntartására, havi 30 milliárd forintot költött, ami rendkívül megterhelte az államkasszát.

Egyre jobban azt lehetett látni, hogy ha továbbra is két pilléren áll a nyugdíjrendszer, akkor igazából egyik pillér sem fog állva maradni.

Tehát az a gyakori tévhit, hogy az állam elvette a magán befizetéseinket is és azokat is beolvasztotta az államkasszába, nem igaz. Az állam csak a járulék felett rendelkezhet és csak azokat olvasztotta be az államkasszába, a plusz önkéntes befizetések felett nincs jogköre, így azokat vissza is fizette a befizetőknek.

okt. 15. 16:53
 23/23 anonim ***** válasza:

1998-ban indult a MANYUP, azaz akik akkor voltak pályakezdők, még vagy 20 évük van nyugdíjig, azaz kb 2044-ig kellett volna várni, hogy kiforrja magát a rendszer.

2002-ben pont az első Orbán kúrmány szüntette meg a kötelező MANYUP tagságot, hogy még véletlenül se lehessen az, hogy x év múlva mindenki MANYUP tag.

Ezek a gazdasági analfabéták (kb az egész Fidesz) azt nem fogták fel, hogy a felosztó-kiróvó rendszer egy elöregedő társadalomban NEM működik. A MANYUP működött volna és ha hagyják rendben menni, akkor pár generáció múlva nem kellett volna már állami nyugdíj és értelmét vesztette volna a nyugdíjkorhatár is, mert ha valaki 55 évesen úgy döntött, akkor a kasszából kaphatott volna nyugdíjat, elég ameddig elég.

Így viszont én pl most éves szinten befizetek 1,2 milliót a nyugdíjkasszába, aztán ha megérem az addigra kb 72 éves nyugdíjkorhatárt, akkor - mai vásárlóerőre átszámolva - fogok kapni kb 250 ezer nyugdíjat. Azaz, a már leadózott pénzemből még tehetek félre külön nyugdíjra, hogy ne dögöljek éhen abban a max 8-10 évben, amíg nyugdíjas lehetek.

Olyat persze nem lehet, hogy én nem kérek állami nyugdíjat, de a járulékot se fizetem, hanem befektetem magamnak...

okt. 15. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!