Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kérnél pénzt a szüleidtől...

Kérnél pénzt a szüleidtől vagy inkább kivennéd az állampapírod?

Figyelt kérdés

3 havonta fektetek be ami pont most volt esedékes. Hirtelen kiadás miatt (magán egészségügy) viszont kifogytam a folyó pénzből.

Félmilliós adagokban van megtakarításom elég jó kamatozású állampapírban.

Jogos a szüleimtől kölcsön kérni vagy inkább oldjam fel azt?

Szerencsére a kapcsolat nagyon jó es habár átlagszinvonal alatt picivel élnek, anyagi probléma sem lenne nekik.

Ki mit tenne?

26 vagyok, állandó fix jövedelemmel

szept. 18. 08:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
33%

Attól függ, milyen kamatra adnak kölcsön és az állampapírok milyen kamatot fizetnek.

Ha a szülőknek fizetendő kamat magasabb, mint a finanszírozás idejére kieső államkötvény kamat plusz a visszaváltási árfolyamveszteség összege, akkor állampapír visszaváltás. Ellenkező esetben szülői kölcsön.

szept. 18. 08:48
 2/12 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi pênz kellene. Ha csak 100 ezer akkor tőlük kérnék. Ha 400 kivenném.
szept. 18. 08:53
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A szülők hol tartják a pénzüket? Pl ha ők is állampapírban, akkor természetesen nem várnám el, hogy kivegyenek onnan, hiszen akkor azzal ők is bukják a hozamot, de ha csak folyóószámlán van, vagy KP-ban a megtakarításuk, akkor megpróbálhatod a szülői kölcsönt.
szept. 18. 08:55
 4/12 anonim ***** válasza:
23%
Én úgy fektetnék be, hogy mellette legyen likvid tartalékom. Befektetni az utolsó forintjaidat is szimplán bohóckodás.
szept. 18. 09:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Kivenném a szükséges részt legrosszabb kamatozású állampapírból.
szept. 18. 09:15
 6/12 anonim ***** válasza:

“ 3 havonta fektetek be ami pont most volt esedékes”

Ez a reszlet miert erdekes? Arra akarsz kolcsonkerni hogy befektess? Mert annak nem sok ertelmet latom.

Szerintem nojj fel es vedd ki a penzed. Ha a szuleidnek is be van fektetve a penze, ok is bukni fognak a felvetelen. Ha nincs befektetve akkor meg azon buknak (es segithetnel nekik hogy hogy kell befektetni).

szept. 18. 09:27
 7/12 A kérdező kommentje:

Nekik nincs befektetve

Mindig hagyok elég likvid tartalékot de nem szamítottam a szokásosakon fdlül 150 ezer kiadásra.

Azert relevans hogy pont most rsktsm be mert lenyegeben most van a legkevesebb tartalékom

A szüleim nem kamatoztatnák

szept. 18. 09:39
 8/12 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen hagyjad a szüleidet. 21 évesen én is rájöttem, hogy eleget támogattak már. Vedd ki.
szept. 18. 09:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha mondjuk 16%-ot fizető PMÁP-ban van a pénz, azt semmiképp nem venném ki, inkább kérnék az ősöktől.
szept. 18. 10:12
 10/12 anonim ***** válasza:

"3 havonta fektetek be ami pont most volt esedékes."

"Félmilliós adagokban van megtakarításom elég jó kamatozású állampapírban."

"pont most rsktsm be"

Nem érzed ezt ellentmondásosnak?

Ha pont most vettél állampapírt (NEM "beraktad, vásároltál"), akkor annyira jó kamatozású nem lehet. Sőt, inkább nagyon gyatra kamatozású.

Inkább a visszaváltási díj az, ami gondolkodóba ejtett. Az az egy százalék...

szept. 18. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!