Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi tortenik az alamapirban...

Mi tortenik az alamapirban tartott penzekkel, ha valaki 20 evig hozza sem nyul?

Figyelt kérdés

Csak bent tartja a penzet tobb 20 even at...

Pl 30 milliot tart bent ilyen hosszu ideig.

Lesz gond?

okt. 14. 10:30
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Allam...

Bocsi, elirtam

okt. 14. 10:31
 2/12 anonim ***** válasza:
55%
Ha lejár a futamidő, akkor újra kell vásárolni állampapírokat, ha 20 évig szeretnél állampapírt. Ha pl. 5 évre szól, akkor lejárat után csak úgy ott lesz a számládon. Szóval, azért hozzá kell nyúlni, foglalkozni kell vele.
okt. 14. 10:36
 3/12 A kérdező kommentje:

Igen, ugy ertettem hogy lejarat utan ujra veszek allampapirt, de kb 20 evig nem veszem ki a bankbol/allamkincstarbol.

Lesz valami kovetkezmenye?

okt. 14. 10:45
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Nem, semmi akadálya. Milyen következménye lenne?
okt. 14. 10:45
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
Milyen következménye lenne...?
okt. 14. 11:10
 6/12 A kérdező kommentje:
Hat pl eltunik, elavul, megszunik. Nem tudom...
okt. 14. 11:23
 7/12 anonim ***** válasza:
84%
A papírok lejárnak, kifizetik a tőkét és a kamatot a számlára, és utána úgy marad.
okt. 14. 11:28
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Ha valaki megvesz egy állampapírt, és utána nem csinál semmit, akkor megkapja az előre ismert ütemezés szerint az előre meghatározott összegű kamatkifizetéseket, majd a lejárat napján a tőkét is. És utána ez a pénz ott áll a pénzszámlán amíg a tulajdonos el nem viszi, vagy be nem fekteti újra.
okt. 14. 11:48
 9/12 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat.

Tehat, ha 20 evig semmit sem csinalok, csak annyit hogy a lejartakat ujra befektetem,nem lesz semmi?

Nyugodtan hagyhatom ilyen hosszutabon a bankba?

okt. 14. 12:34
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz 20 évre előre látni. Amit újra befektetsz, az mindig az akkor aktuális feltételek szerint kamatozik tovább. De nyilván érdemes folyamatosan figyelemmel követni az eseményeket és az esetleges változásokat. Mérlegelni, hogy érdemes-e továbbra is állampapírt tartani, ha igen akkor miből mennyit, és milyen arányban a teljes befektetési portfóliódban.
okt. 14. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!