Támogatnád az 50 Ft betétdíj 500 Ft-ra emelését?
Figyelt kérdés
okt. 6. 11:59
21/29 anonim válasza:
#16: De még midnig nem válaszoltál az alapkérdésre, attól hogyna lesz ingyen a víz? A vizet nem a MOHU "gyártja" és hogyan döntöd el ki kapja a boltban az ingyen vizet? És még lehetne sorolni
22/29 A kérdező kommentje:
21.: A vevő számára azért lesz ingyen a víz, mert már előre kifizette helyette az a másik vevő, aki nem vitte vissza a palackot. A lusta vevő bement a boltba, kifizette az ötszáz forintos betétdíjat, de nem vitte vissza a palackokat, úgyhogy ez a pénz a rendszerben van (pl. a bolti kasszában, vagy a bankban stb.). És a lényeg, ez az összeg nem MOHU-nál landolna végül, hanem inkább az ásványvíz cégeknek adnánk, ásványvízért cserébe. És ezeket a vizeket lehetne az embereknek adni, anélkül hogy pénzt kérnénk tőlük. Megválaszoltam az alapkérdést? Érted, hogy milyen pénzből van az a víz, amit te ingyen kapsz? Abból a betétdíjból, amit egy másik ember kifizetett. (Ő azért nem kapja vissza, mert nem viszi vissza a palackokat.)
okt. 9. 05:39
23/29 A kérdező kommentje:
21.: A vizet nem a MOHU "gyártja", de van sok ásványvizes cég, akitől meg lehetne vásárolni a vizeket, a bebukott betétdíjakból.
okt. 9. 05:40
24/29 A kérdező kommentje:
21.: "hogyan döntöd el ki kapja a boltban az ingyen vizet?"
Jó kérdés, nem tudom. Szerintem 3 beállítás legyen az appban, weboldalon:
I. Rászorulóknak ajánlom fel a részem. (Alapértelmezett.)
II. Megtartom a részem. (Apránként gyűlik, majd 50 Ft-ot elérve 1 L vízre váltható a boltban. A bolt fizeti az ásványvizet abból a betétdíjból, amit mások elbuktak, ha nem vitték vissza a palackot.)
III. Nincs pénzem tiszta vízre, segítsetek!
De lehet, hogy ez rossz ötlet, nem tudom.
okt. 9. 06:11
25/29 anonim válasza:
Tetszik, ahogy csűröd csavarod a rég megbukott elméletet és bonyolítod tovább, hogy még beljebb juss a zsákutcában
26/29 A kérdező kommentje:
Én csak megpróbáltam elmagyarázni... De ezek szerint már érted, csak nem tartod jónak. Elárulod, hogy miért nem? Eddig azt mondtad, hogy a MOHU nem gyárt vizet, de szerintem már tisztáztuk, hogy ezzel én is tisztában vagyok kezdettől fogva, teljesen másról szól a téma. Ha érted, akkor kérlek mondd el, hogy mi máson "bukott meg" az elméletem.
okt. 10. 03:56
27/29 anonim válasza:
Tehát a MOHU szerződjön az ásványvizes cégekkel vagy mégis hogy? Szerinted profilba illik? A boltnak adja a teljes pluszt minden kezelési díj nélkül a MOHU, de melyiknek? Azokkal is leszerződik? A MOHU végül ingyen csinálja a teljes szervezést és továbbutalásokat, az egészet, meg a boltok is, meg az ásványvizesek is?
28/29 A kérdező kommentje:
A MOHU profitálhatna ezen az egészen a leginkább, de sokan mások is pályáznának egy ilyen sok pénzt kezelő rendszer kialakítására és üzemeltetésére. Természetesen nem ingyen. A betétdíjakból fedezhető a működésük, ezért valamivel kevesebb pénz maradna vízosztásra, de ez nem gond.
okt. 10. 13:05
29/29 anonim válasza:
Vagy feltaláltad a spanyol viaszt vagy csak nem értem, hogyan gondolod mégis...Tudod, egy stabil cash-flow jó, ha van. Ez pedig minden, csak nem fix...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!