Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Támogatnád az 50 Ft betétdíj...

Támogatnád az 50 Ft betétdíj 500 Ft-ra emelését?

Figyelt kérdés
okt. 6. 11:59
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Ha cserébe ingyen lenne az ásványvíz, akkor igen.
Nem.
34 szavazat
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
90%
és az miért lenne jó?
okt. 6. 12:01
 2/29 anonim ***** válasza:
79%
nagy az isten állatkertje.
okt. 6. 12:06
 3/29 anonim ***** válasza:
81%

Nem, mert akkor

- nagyon kevesen nem váltanák vissza, nulla lenne a profitabilitása ennek az újrafeldolgozásnak

- a csövingerek gyilkolásznának egy-egy üres flakonért.

- jelentősen visszavetné ezeknek a löttyöknek a fogyasztását, torzítaná a piaci versenyt.

okt. 6. 12:06
 4/29 anonim ***** válasza:
52%
Csak akkor, ha a vissza nem váltott palackok díja az én bankszámlámon landolna.
okt. 6. 12:09
 5/29 anonim ***** válasza:
54%
Inkább meg kéne szüntetni a betétdíjat és magáért a palackért adjanak 50 Ft-ot. A termék árának nagy része a csomagolás, amit lényegében visszaadsz nekik ingyen, hogy újrahasznosítsák - a betétdíj plusz pénz, amit visszakapsz, nem a csomagolás ára. Kapjak már vissza valamit belőle, ha visszaviszem és új palackot gyártanak belőle.
okt. 6. 12:27
 6/29 anonim ***** válasza:
93%
5000 legyen, akkor 130 ezer lenne egy tálca sör.
okt. 6. 12:31
 7/29 anonim ***** válasza:
54%
Mégis mi értelme lenne?
okt. 6. 12:48
 8/29 anonim ***** válasza:
69%
Én támogatnám. A családból mindenki lusta bajlódni a flakonokkal és csak halmozódnak mindig. Én vagyok az egyetlen aki veszi a fáradságot, hogy visszavigye. Szóval felőlem lehet akár 500 vagy 5000 is.
okt. 6. 16:54
 9/29 anonim ***** válasza:
76%
Én 1500-ra emelném lesz ami lesz
okt. 7. 00:28
 10/29 A kérdező kommentje:

1.

("és az miért lenne jó?")

Mert ingyen lenne az ásványvíz, tehát pénzt spórolnál. Kivéve, ha nem viszed vissza a palackot: akkor sokat veszítenél. De alapból ingyen jutnál ásványvízhez. Ez előnyös lenne számodra?

3.:

("nagyon kevesen **nem** váltanák vissza, nulla lenne a profitabilitása")

Ha több palackot váltanak vissza az emberek, az jó dolog, nem? Ha pl. 50%-ról 5%-ra szorulna a vissza **nem** váltott palackok száma, magyarul tizedannyi veszne kárba, az a profitabilitásra még mindig nem lenne káros hatással, hiszen tízszer annyi profitot jelentene 1 palack. A cél, hogy azok fizessenek, akik szemetelnek, ne azok akik isznak. Az alapelv szimpatikus számodra? Szerinted mi lenne az a betétdíj, ami kellőképp növelné a profitot?

"a csövingerek gyilkolásznának egy-egy üres flakonért"

Ha 50 Ft helyett 500 Ft a betétdíj, akkor tized annyi embert kell megölniük ugyanazért a profitért, mint amennyit ma szereznek a gyilkosságaikkal. 0/10=0. Amúgy is nagyobb eséllyel veszik el a készpénzedet, karórádat, telefonodat pulcsidat stb. Reálisnak érzed a palack maffia gyilkosság sorozatát? Szerintem szükség esetén ellenlépések történnének a rendőrség, az üzletek és az emberek részéről. De összességében ugyanannyi balhés alak lenne, mint ma. Csak 100 helyett 10 palackot kellene megszerezniük, 90 embert megmentünk.

"jelentősen visszavetné ezeknek a löttyöknek a fogyasztását"

**Ha** magasabb betétdíjból ingyenessé lehetne tenni az ásványvizet, **akkor** az ásványvíz fogyasztás elméletileg nőne, legfeljebb a cukros löttyöké csökkenne egy kicsit, nem? Ez pozitívumnak tűnik, és közel sem olyan piactorzító, mint pl. a dohány árának emelése. Bár én személy szerint támogatnám a káros ételek drágitását is, **ha** cserébe az egészséges dolgok elérhetőbbek lennének. Te nem innál több ásványvizet, ha ingyen lenne?

4."ha a vissza nem váltott palackok díja az én bankszámlámon landolna"

Ez történne, részben. Hiszen visszakapnád az ásványvíz díját. Csak a palack drágulna, de azt visszakapod. Cserébe a víz ingyenes, több marad a bankszámládon.

okt. 7. 02:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!