Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tőzsde vélemény? Crypto?

Tőzsde vélemény? Crypto?

Figyelt kérdés
Pár napja elkezdtem tanulni a befektetésekről(trading). Tanultam a gyertyás módszert, hogy mit hogy kell nézni mi mit jelent. Ha sok időmet fektetem bele akkor ebből megtudok élni pár éven belül? Nektek mik a tapasztalatok? Melyik oldalakat használjátok és melyik kriptovalutákat nézegetitek?

okt. 5. 00:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%
Igen ez ugyanolyan mint bàrmelyik szakma. Pàr év tanulàssal ,sok gyakorlással lehetsz profitos kereskedő. Ami fontos hogy legyen egy stratégiàd és aszerint lépj be/ki egy pozícióba. Ha könnyű pénzszerzési lehetőséget làtsz csak benne illetve ha csak a pénz motivàl hogy megtanuld akkor viszont nem ez a te pályád
okt. 15. 09:19
 12/15 gabeesz007 válasza:
66%

Ha tőzsdébe kezdesz portfolió oldalt felejtsd el. Nagyon rossz tanácsokat adnak,10-ből kb 2 jön be. Sajnos én is azokba tettem amiket ők ajánlottak és nagy bukó az egész. Ne higyj nekik csak magadnak.

Ezeket mondta mostanában a portfolio oldal mostanában:

-curevak-ot mondták ( azt mondták 8dollár a célár, 5 dollár volt most beesett 2,7 dollárra)

-mol-t monták: 2800ft-on hogy 3200 ig is felmehet tözsdei ugrás lesz stb. aztán lement 2600ra)

- Intel: 33 dolláron monták hogy 38 a célár nagyon jó a vétel azt ajánják. vegyétek az intel részvényt mert alul értékelt. Most beesett 20dollárra.

-Okta-t is monták hogy azt ajánlják az is lejebb van

-Micront. az 135 dolláron írták hogy még feljebb mehet. most 90 dollár sincs.

Nagyon rossz tőzsdei javaslatokat adnak én már vissza is mondtam az előfizetésem.

10-ből talán 1-2 ami bejön nekik. Nagy bukó és rossz tanácsok amit adnak.

Semmiféleképpen nem ajánlom hogy abba tedd a pénzed amit a portfolió oldal mond vagy ajánl vagy hogy előfizess rá,hogy hozzáférj a tőzsdei tippjeikhez. Hülyeségeket írnak!

okt. 16. 11:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a portfóliót és a "tanácsaikat", akár az is lehet, hogy hülyeséget írkálnak, de sokkal inkább az értelmezési tartomány helyes kezelése a kérdéses. Az eleve tévút, ha valaki az alapján akar kereskedni, hogy valaki más, általa ismeretlen gondolkodásmód mentén valamire azt mondja, hogy ez a tuti, ezt vedd meg. Ilyen tippek sosem lehetnek biztosak.

Milyen időtávban mondják, hogy az a célár? Teljesen mások a szempontok, ha valaki skalpol, napon belül kereskedik, rövid távon swingel, vagy hosszú távon fektet be. Egészen más megközelítésből és léptékben vizsgálod ezeknél az ármozgásokat, amik az időtáv függvényében akár totál ellentétes irányúak is lehetnek. Az ármozgás iránya lehet a hetes/havi charton növekvő, miközben a kisebb idősíkokon ettől függetlenül mozoghat kontra trendben. A kereskedési időtáv függvényében teljesen más stratégiák mozgatják a kereskedésedet és egészen más léptékű mozgásokkal foglalkozol.

Az ilyen másoktól származó tőzsdei hírek, elemzések legfeljebb arra lehetnek jók, hogy felhívják a figyelmedet, hogy érdemes ránézned egy olyan termékre is, ami egyébként lehet, hogy elkerülné a figyelmedet. De nem mások sommás véleménye alapján kereskeded őket, hanem a saját elemzésed és helyzet értékelésed alapján.

Ha te nem tudod saját magad kielemezni az adott termék jelenlegi helyzetét és a vele kapcsolatos saját várakozásaidat, akkor képtelen vagy a saját szempontodból megfelelően kezelni.

Bárki más hiába elemzi ki magának és mondja aztán, hogy ez a célár, ha te totál más idő távlatban dolgozol. Ha ő hosszú távú befektetésre mondta azt a célárat, ami 5-10 év múlva simán össze is jöhet még, csak ezzel te nem sokra mész, ha te 1-2 hét/hónap alatt várod azt az eredményt és ennyi idő alatt lehet, hogy semmi nem látszik még a hosszú távú célokból.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a technikai elemzés nem jövendölés, pláne nem biztos. A legokosabb traderek sem tudják biztosra megmondani, hogy mi fog majd történni. Azt tudják kielemezni, hogy mi a jelenlegi helyzet és hogy az eddigi történések alapján a pillanatnyi folyamatok alapján várható következményekre milyen stratégiákat lehet érdemes felállítani. A most látszó támasz és ellenállás szintek ismeretében, ha ezeket letöri az árfolyam, akkor várhatóan expanzió vagy korrekció következik. Ezekhez lehet valószínűséget társítani, hogy minek nagyobb az esélye és forgatókönyveket kidolgozni mindkét eshetőségre, hogy ha egyik vagy másik történik, akkor milyen árszint elérésekor és mekkora kötésmérettel érdemes beszállni, long vagy short irányra kötni és különösen mik azok az árszintek, ahol kiszállsz, ha mégsem arra folytatódna tovább az árfolyam mozgása, mint amerre kedvező lenne, hogy ezzel minimalizáld a kockázatodat.

A technikai kereskedés nem jövendölés, hogy biztosan így lesz, hanem stratégiai játék, hogy ha ez történik, akkor arra úgy reagál az ember, hogy a nyereséget maximalizálja, a veszteséget minimalizálja.

okt. 21. 13:40
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem értem én se, hogy lehet úgy gondolkodni a jóvőről, hogy majd én tudom, mi lesz, miközben minden eszköz megvan arra, hogy ha más nem, hosszabb távon, összességében növekedjen a tőkéd, lehetőleg jobban és stabilabban közt jól egyensúlyozgatva. Persze, matekolós és próbálgatós, meg sokaknak nem könnyű leszokni a kapkodásról, és persze, rengetegszer van az, hogy először horpad egyet a diagram, ehhez hozzá kell szokni, de nem tartott még egy gödör se örökké, és nem is törekedett még senki ilyesmire, nem olyan nehéz elmenni ezen.
okt. 22. 06:33
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
#14 Ha meg mindig felfele megy az is gyanús 😃
okt. 22. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!