Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerinted mekkora összegtől...

Szerinted mekkora összegtől számít valaki vagyonos embernek?

Figyelt kérdés
Sztem aki egyedül fel tud mutatni 100 milliót az Magyaroszágon már annak mondható. Most ezt nyilván nem úgy értem h kp-ban a számlán kell lennie mert lehet tehermentes ingatlanban, ingóságban, vagy befektetve is. A lényeg h ha kellene mondjuk fél, 1 éven belül készpénzzé tudná tenni és le tudna rakni az asztalra 100 millió Ft-ot. Csak azért merült fel bennem ez mert van egy haverom aki 13 milliós Mericvel jár, amiből 4 millió volt az önerő a többi hitel, újabb építésű házban lakik amit úgy tudtak megvenni a feleségével hogy babavaro, csok, plusz hitel is játszik és 18 év múlva lesz az övéké igazán ha az utolsó törlesztőt is kifizetik, félre tett pénzük kb. semmi. Na most közös ismerősöktől szoktam hallani h a Tomi gazdag meg elhangzott már a vagyonos is ami szerintem megmosolyogtató annak tükrében h 2 millió Ft-ot se tudna lerakni az asztalra és hitelre van minden.
szept. 28. 05:11
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam, az igazi gazdagság sztem is ott kezdődik ha valaki milliárdos, legalább 1-2 milliárd ft-nál, világ szinten 2-3 milliárd Ft legalább. Az igazi gazdagság az sztem amikor luxus életet tudsz (nem biztos h akarsz, vagy hamar rá unsz) élni anélkül h dolgoznál vagy annyit dolgozol amennyi jól esik mert a cégeidet már más vezeti, befektetéseidből passzívan is sokat “keresel”. Inkább arra akartam kihegyezni a kérdést h az átlagember hogyan gondolkodik, van egy full hiteles premium márkás autód meg egy csokos, babavaros, hiteles házad amire 20 évig fizeted a törlesztőt és 10/8 ember már azt mondja h gazdag vagy meg vagyonos holott közöd nincs a gazdagsághoz.
szept. 29. 02:49
 12/12 A kérdező kommentje:

“Akinek van egy saját ingatlana(~60-80 millió) meg van egy normálisabb autója(10-15 millió), az már ott van a 100 milliós vagyonnál még sem gazdag hanem él egy átlag színvonalon.”

Akkor van ott a 100 milliós vagyonnál ha nincs hitel az ingatlanon meg az autón sem. Mert amíg tartozik a banknak addig nem teljes mértékben az övé, nem tud rendelkezni a ház vagy auto összegével, ha el is adná ki kell fizetni a bankot. Hiába van egy 100 milliós lakásod ha azon van 70 millió hitel az nem azt jelenti h neked van 100 millió Ft-os vagyonod, mert ha eladnád ki kell fizetni a bankot és maradna 30 milliód kp-ban. Majd ha kifizetted az utolsó törlesztőrészletet és tényleg csak a tiéd, nem pedig a fele a feleségedé meg a férjedé akkor mondhatod el h az csak az enyém.

szept. 29. 03:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!