Mit tegyek ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Kijöttem Hollandiába dolgozni egy közvetítő ügynökség által, de hétfőtől nem kapok munkát, szerencsémre pont jövő héten csütörtökön indul repülőgépem, mert úgy foglaltam a jegyet, hogy akkor mennék szabadságra, persze értelemszerűen nem fogják fizetni, mert gondolom addigra sem adnak munkát. Magyarországon a munkaügyiben kitoltak velem, nem fizették ki direkt nekem a munkanélkülit, így eleve mínusszal jöttem ide ki, nem fogadták el az ideiglenes munkavállaló szerződésem. Most ha haza megyek, akkor valahogy szeretném kifizettetni a munkanélkülit, csak nem tudom hogy csináljam ezt meg,illetve azt sem tudom,hogy visszajöjjek majd Hollandiába, mert oda-vissza vettem meg a jegyet, és nem foglaltam le feladott poggyászt sem. Mi tévő legyek?szept. 27. 19:27
1/12 anonim válasza:
Ha tusz munkát találni ott akkor menj vissza.
Ha nem akkor gyere haza.
2/12 anonim válasza:
Aha, a kozvetito ugynokseg magyar volt, ezert lettel atb*szva.
Munkanelkulit pedig nem fogsz visszamenoleg kapni, mert kulfoldon voltal es dolgoztal.
Maradj Hollandiaban, es ugynokseg nelkul keress munkat. Ha valahova felvesznek, ne a magyar megszokott munkamorallal dolgozz, hanem becsuletesen csinald.
En pl. attetetnem a repjegyeimet 6 honappal kesobbre.
3/12 A kérdező kommentje:
De megkapom a munkanélkülit, mert Magyarországon volt munkaviszonyom
szept. 27. 22:50
4/12 anonim válasza:
#3 de nem kapod meg, mert ha a kiutazásod előtt nem fogadták el az ideiglenes szerződésed, akkor most sem fogják. Nem a munkaügyi szúr ki veled, hanem te saját magaddal. A holland munkajogot ugyan nem ismerem, de fizetett szabadság egész biztos jár minden EU tagállamban, ez nem opció kérdése. Csináld azt, hogy ha már közvetítővel dolgozol, akkor azt megbízható, nemzetközi szinten ismert, több országban fiókteleppel rendelkező, bejegyzett, legálisan működő, a helyi viszonyokban képzett munkajogi/könyvelés/ingatlan cégen keresztül teszed, pl trenkwalder, manpower, otto ilyesmik, az ilyen magyar sufnicég álközvetítőket meg felejtsd el.
5/12 A kérdező kommentje:
KG International volt
szept. 28. 09:01
6/12 anonim válasza:
Átvertek, ők biztosan nem közvetítettek téged Hollandiába.
Meglehetősen könnyen lettél átverve. A KG International egy hatalmas cég, de nem foglalkozik munkaközvetítéssel, és főleg nem Európában.
7/12 A kérdező kommentje:
#6 Te miről beszélsz?!
szept. 28. 18:33
8/12 anonim válasza:
#7 a felfogóképességeddel van baj talán? Nincs ilyen nevű, Hollandiában bejegyzett munkaerő-kölcsönző vagy munkaközvetítő cég. A KG International nevű külföldi cég egész mással foglalkozik, semmi köze sem Magyarországhoz, sem Hollandiához. Rövidebben: KG International nevű holland munkaközvetítő NEM létezik.
9/12 anonim válasza:
10/12 anonim válasza:
#9 az világos, de pont az lett taglalva négy hozzászóláson keresztül, hogy aki normális, megbízható, stabil, teljesen legális, bejelentett munkát szeretne, az kerülje az ilyen magyar "közvetítőket", amelyek a legjobb esetben is max török, ukrán, lengyel, román munkaerőkölcsönzőknek szórják-adják el az embereket. Az is több kérdést felvet bennem, hogy ez a magyar kft simán lenyúlta egy külföldi, egész mással foglalkozó cég nevét. Azt nem értem, ha már külföldre megy valaki, ami egy komoly döntés, ami a jövőre is kihat, miért nem szán rá pár napot, hogy feltérképezze a munkaerőkölcsönzőket, hogy normálisan vállalhasson munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!