Valaki segítsen.?? Érkezik a kistesó, hogyan jelentsem be, és mikor? #kistesó,#táppénz,#terhesség,
Na szóval jön a kistesó. Még nagyon az elején vagyok most teszteltem pozitívat, de...
Szeretnék majd elmenni a nagytesó mellett táppénzre, és az érdekel ezt mikor tehetem meg, a 12 hetet nyilván meg akarom várni. Másrészt nekem a főnök asszonyom a baratnőm kicsi lány korom óta, (vagyis azt hittem), de eléggé kacifántos evvel a szempontból, nem akarom hátba szúrjon. Tisztába vagyok a jogaimmal.
De mégis hogyan kezdjek ebbe bele hogy jelentsem be a baba érkezését, hogy ne rúgjon ki.
Ő arra vár menjek vissza dolgozni és adjam a gyereket bölcsődébe, amit nem teszek meg, főleg most hogy kistesó érkezik.
Hogy csináljam hogy ne legyek elbocsájtva és ami jár azt meg kapjam anélkül hogy vita legyen belőle? Első terhességem is figurás volt de rájött hogy nemtud mit csinálni mert igazam van, de most hogyan tovább??
Akkor van gond ha időközben a baba elmegy és akkor onnantól nem vagy védve a kirúgás ellen.
Ergó egy kis etyepetye és pozitív után még nem érdemes azonnal rohanni a főnökhöz bejelenteni, max akkor ha tudod, hogy épp ki akarnak rúgni.
Egyébként érdemes 3 hónapig nyugiban lenni. Ha a 3 hónapot kibírjátok és egészséges a magzat is, akkor mondhatjuk, hogy nagyobb eséllyel rendben lesznek a dolgok.
Nem véletlen, hogy a legtöbb helyen családban is várnak 3 hónapot mielőtt bejelentik, addig "bármi történhet".
2 és.. Miért lennék már esetlen?
Mert fel tettem egy kérdést és hogy jön most ez a válasz ide? Meg magyaráznád?
Még mi közöd hozzá minek nekem gyerek?
Akkor megkérdezem már én is tőled, anyád téged Miért szült meg? Most ugyan az...
Egyrészt miért lenne az? És ha igen miért probléma?
Képzeld én is kismama vagyok és történetesen jogász is, mégis megkérdeztem a cégünk (én állami cégnél dolgozom) könyvelőjét, hogy mikor lehet és érdemes táppénzre menni. Nálunk is van nagyteso. Teljesen jogos kérdés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!