Normális ez így?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Normális dolog, hogy anyám nem akar el menni dolgozni? 4en lakunk együtt (öcsém,aki 11 éves, apám, anyám, én)

Apám nyugdíjas, mellette dolgozik az ő keresete így együtt kb 220000 forint,mert vannak le vonásai a fizetéséből

Én 400 körül kapok, ebből 120at adok haza ,de munkába az ennivalót,a tisztálkodási szereket is én veszem magamnak, sőt azért pár alkalomkor itthonra is én veszem magamnak mert anyám egy héten kb. Csak 3-4 X főz főtt ételt.

Elegem van hónap végén tőlem kérik a pénzt ami nekem sincs.Adtam neki két napja egy 10est ,de megint kéne neki még 5000,nekem meg csak 28000em van 10.eig és nem megy így egyszerűen.

Őszinték legyetek kérlek, én reagálom ezt túl? Vagy van benne azért némi igazság?

szept. 5. 10:35
 1/4 anonim ***** válasza:
36%

Vizsgáld meg a lehetőségeidet.

Azért laksz velük, mert nem akarsz albérletbe menni, és ott fizetni bérleti díjat. Tehát az átadott 120000 az számodra bérleti díj és rezsi, valamint heti 3-4x főtt kaja. Ha ezt a díjat a kapott szolgáltatásokért megfelelőnek tartod, akkor “normális ez így”. Ha sokallod, akkor költözz el albérletbe.

Az, hogy kölcsönt kérnek tőled, az egy külön téma. Megtehetnék azt is, hogy emelik a bérleti díjat, mostantól nem 120-at, hanem 200-at adj haza… ők tulajdonolják az ingatlant, megtehetik.

szept. 5. 10:49
 2/4 A kérdező kommentje:
De ők a saját szüleim...
szept. 5. 10:55
 3/4 anonim ***** válasza:
53%

És? Meddig tartsanak el még?

A szülői kötelezettség abban merül ki a társadalmi normák szerint, hogy otthont, szeretetet és megfelelő oktatást biztosítanak a gyereknek, aki felnőtté válva képes kell, hogy legyen önállóan elkezdeni az életét. Esetedben ez már bekövetkezett. A kedvezményes mamahotel nem tartozik a szülőtől elvárható teljesítmények közé. Fizesd meg a piaci árát a lakhatásnak, mert a szüleid azért ilyen csórók, mert továbbra is terheket vállalnak a te költségeid leszorítása érdekében. Szerintem nincs okod rinyálni mert elég kedvező a lakhatásod költségszintje, ami egy kvázi félpanziós kaja ellátást is magába foglal. És így is inkább kölcsön kérnek, mint árat emelnek (hahó, volt egy 25%os infláció tavaly) - amit kihasználhatsz: adsz nekik kölcsön 8000-t és a következő hónapban csak 112-t adsz nekik, beszámítva a kintlévőséget. Így középtávon adósságspirálba kényszerítve őket még elélősködhetsz rajtuk amíg aztán kénytelen leszel végre elkezdeni az önálló felnőtt életedet mert már nem képesek még tovább támogatni az önző lusta dögök.

szept. 5. 11:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Attól, hogy a saját szüleid nem kell, hogy kiszolgáld őket. Annak eljön az ideje amikor komoly gondjaik vannak öregedés miatt.

Menj külön.

A mi szüleink se a tehetősek közé tartoznak, de sose vártak el ellátást "lányom, én önálló felnőtt ember vagyok, ez az én dolgom. Foglalkozz a sajátoddal és élj boldogan. Építs jövőt!"

Amikor bajban is volt se mondta el. Max utólag... Erre azért harapok, holott számíthat rám, ahogy én is rá.

szept. 6. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!