Bele néznek mire költök pénzt?
Sziasztok,
Hallottam egyszer, hogy táppénz/munkanélküli segély (mostmár állás keresői segély) igénylésekor megkérdezték, hogy mennyi pénzt van a számláján az illetőnek.
Ez igaz lehet? Illetve ez miért fontos számukra? Ha van pl pár millió a számlán akkor nem kap az illető állás keresői juttatást vagy táppénzt? Bele néznek a számlába ki mire költ mielőtt megállapítanák az álláskeresőit vagy a táppénzt?
Vagy csak bele szaladtam egy városi pletykába?
Köszönöm az értelmes válaszokat előre is, mert már nagyon érdekel a dolog, valós e vagy sem :D
Belenéznek
Álláskereső
Pénz
Beleszaladtam
Valós-e
(Csak kijavítottam a hibákat, hogy segítsem azokat, akik csak magyarul értenek.)
Ez lesz az -> "Vagy csak bele szaladtam egy városi pletykába?"
Beleszaladtál...
folytatva előzőt bocsi
Szociális ellátásoknál (FHT, EGYT - aktív korúak ellátása,egyéb szoc tv. szerinti pénzellátásnál) a kérelem része a vagyonnyilatkozat, ahol igen, fel kell tüntetni a lakóingatlan, egyéb ingatlan (nyaraló, üdülő, telek, stb), valamint egyéb ingó tárgy (mint gépjármű, stb) tulajdon, terhelő jogok pl. haszonélvezet, és a bankszámlákra vonatkozó adatok, azon kezelt összeg.
Nyilván, mivel a szoc ellátásoknál pont az a lényeg, hogy SZOCIÁLIS, tehát az alapján kapd, hogy ténylegesen rászorult vagy e
"táppénz/munkanélküli segély (mostmár állás keresői segély) igénylésekor"
Ezeknél az ellátásoknál rászorultsági feltétel nincs, tehát nem tárják fel a vagyoni helyzetet, mint például szociális ellátásoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!