Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy eladó régi bútort az...

Egy eladó régi bútort az általuk kimondott vételár negyedével lefoglalózott két régiségekkel foglalkozó férfi. Írtunk erről egy papírt. Azóta húzzák az üzletet. Az a foglaló kit kötelez, és mire? Lehet, hogy ki akarnak játszani.

Figyelt kérdés
A papíron a foglaló átvétele kijelentés mellett az én adataim szerepeltek. Azóta - úgy érzem - húzzák az üzletet (a vevőjük elfoglalt stb). Félek, arra játszanak, hogy másnak nem tudom eladni a foglaló miatt (vissza adhatom), ők meg kifárasztanak, így majd olcsón akarnak a végén hozzájutni. A lakásban, ami bérelt, nem sokáig maradhat már a nagyméretű bútor...

aug. 29. 19:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint ez egy "félig" sikerült ügy.

Csak foglaló átvétel van, semmi arra vonatkozóan, hogy kinek mi a kötelezettsége, milyen határidőket kell betartani és egyáltalán mit kell betartani ahhoz, hogy a foglaló az ügybe "be tudjon lépni".

A magam részéről én is csak azt tudom ajánlani, amit az 1-es válaszoló írt ->

"Írj nekik, hogy 8 napjuk van átvenni, utána úgy veszef, hogy elállnak a szerződéstől"

... ez által a foglaló összegét elvesztik...

Tértivevényesen, ajánlottan feladni levélként...

szept. 1. 07:18
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot!
szept. 1. 15:18
 13/14 anonim ***** válasza:

Volt egy internetes hirdetési felület, amin az üzletet kötöttétek? Annak van teljesítési határnapja.

Ez 14 nap szokott lenni, de én 30 napot mondanék.

Ha tudsz küldeni levelet, akkor küldj, és a 30. nap legyen a teljesítés határideje.

Felhívni nem tudod őket? Mit mondanak?

[link]

szept. 1. 16:01
 14/14 A kérdező kommentje:
Tudok beszélni velük, de szinte biztos, hogy a vevőre hivatkoznak, hogy húzódik az ügy... Nem volt internetes felület. Hétfőn vagy kedden kiderül, mi az álláspontjuk. Akkor lépek. Nem húzhatom - jogom van hozzá, hogy 3 héten túl ne tartsam magam...
szept. 1. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!