Egy barátom utalt nekem 5 ezer forintot és most azzal fenyeget hogy felhívja a bankot és azt mondja csalás áldozata lett.Fel tud emiatt jelenteni?
Azt be is kell bizonyítania hogy csalás áldozata lett...
Megvan az üzenet neked hogy ő kérte el a számlaszámodat?
"Fel tud emiatt jelenteni?"
Fel, de eredményt úgysem ér el, ha nem lett csalás áldozata, sőt ha bebizonyosodik, hogy hazudott te pedig bepereled becsületsértésért akkor komoly milliói bánhatják a műveletet.
"felhívja a bankot és azt mondja csalás áldozata lett."
Ha ő maga utalt, akkor nem hivatkozhat banki csalásra. Ha azt mondja, hogy félrevezették és azért küldött ő maga pénzt, akkor azzal a bank nem foglalkozik.
Ha téves utalásként állítja be az esetet, akkor a bank visszahívást indíthat és a saját bankod küld egy értesítést, hogy beleegyezel-e az összeg visszautalásába.
Ha rendőrségre megy, akkor olyan dologgal kell részletesen megvádolnia, amit nem követtél el. Kockázatos.
1. 5000 Ft nem olyan összeg, amivel bárhol is foglalkoznak.
2. Az átutalás ténye csak annyit jelent, hogy adott neked X összeget.
3. Azt neki kell bizonyítani, hogy csalás miatt küldte neked.
4. Feljelentést elvileg tud tenni, de el fogják küldeni.
5. Ha feljelentést tesz, te fel tudod jelenteni rágalmazásért, ami neki fog sokba kerülni.
6: pontosan. Én se azt írtam.
1 vagyok
6: ha a kérdezőnek megvan az üzenet, azzal hiába akarja a másik fél csalással vádolni, hiszen azzal tudja bizonyítani hogy a másik fél kérte el a számlaszámát. Érted már???
1 vagyok
Viszont te fél tudod jelenteni zaklatásért, ha tényleg napi szinten keres téged és egyértelműen megmondtad már neki, hogy hagyjon békén.
Kérte már, hogy utald vissza a pénzt? Ha igen, tedd meg, de a költségeidet levonhatod belőle.
Egyébként ilyen esetben a legjobb, ha tiltod mindenhonnan és nem is olvasod el, amit írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!