Utólag fel lehet jelenteni lopásért az ilyet?
Ha én benzinkutas lennék és nekem esküdözne így egy ogre, akkor vállat vonnék és közölném, hogy amint az autó elhagyja a benzinkút területét anélkül, hogy fizetne, hívom a rendőrséget. Ha annyira becsületes, akkor hazamegy taxival és addig itt hagyja az autót. Ennél nagyobb zálog nekem nem kellene. :-)))
Amúgy nekem már az gyanús, aki esküdözni kezd. Ha pénzt hozna, még azt is megnézném, nem hamisított-e.
"Nem az alkalmazott dolga megtenni a feljelentést."
az sem az alkalmazott dolga, hogy jótékonykodjon a főnöke pénzével.
simán jogilag szemlélve a dolgot az alkalmazottnak semmi joga nem volt hozzá, hogy majd hozomra elengedjen bárkit. így a kasszában jelentkező hiányért ő és csak ő felelős. az hogy őt átverték egy teljesen külön dolog, mert a munkaköri leírásába nem szerepel olyan, hogy ha valaki nagyon szépen kéri, és becsszóra megígéri, hogy majd hozza a pénzt, akkor távozhat fizetés nélkül.
menjen szépen laposkúszásban a főnökéhez, mondja el mekkora hülye volt és reménykedjen benne, hogy a főnök nem rajta veri le a dolgot.
A feljelentést az elévülési időn belül - alapesetben 5 év - meg lehet tenni, tehát akár utólag is.
Ha van kamerafelvétel az nagymértékben egyszerűsíti a bizonyítási eljárást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!