Hogy vegyem ki a pénzt a Kriptóból?
Szeretném kivenni a pénzem a Kriptóból, amit kerestem, de nem tudom, hogy tegyem. Van valakinek tapasztalata? Előbb érdemes lenne Revolutra tenni, és onnan fokozatosan átutalni? Na meg azt se igazán tudom, hogy ha megjelenik a bank számlámon, akkor a Banknak lejelentési kötelezettésége van a NAV felé és nem tudom, hogy utána milyen eljárás következhet. Ha leadózom, (alkalmazotti jogviszonyban vagyok), akkor milyen mértékű adóval kell számolnom?
Köszönöm, ha valaki válaszol.
El kell adni, úgy tudod realizálni a nyereséget.
A bank nem jelent a NAVnak semmit. Az adót neked kell kiszámítani és bevallani, ha nem teszed, akkor tudatosan vállalod az ezzel járó kockázatokat.
"Ha leadózom, (alkalmazotti jogviszonyban vagyok), akkor milyen mértékű adóval kell számolnom?"
Az alkalmazottság nem számít. A kriptóból származó jövedelmet a következő év május 20-ig kell bevallani a szokásos SZJA bevallásban. Az számít, amikor normál pénzt kriptóra vagy kriptót normál pénzre cserélsz. A kettő különbsége az évi nyereség. Az adó 15%.
Vannak még kisebb részletek. Az SZJA tv. 67C-ben van a kriptoadózás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!