Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy vegyem ki a pénzt a...

Hogy vegyem ki a pénzt a Kriptóból?

Figyelt kérdés

Szeretném kivenni a pénzem a Kriptóból, amit kerestem, de nem tudom, hogy tegyem. Van valakinek tapasztalata? Előbb érdemes lenne Revolutra tenni, és onnan fokozatosan átutalni? Na meg azt se igazán tudom, hogy ha megjelenik a bank számlámon, akkor a Banknak lejelentési kötelezettésége van a NAV felé és nem tudom, hogy utána milyen eljárás következhet. Ha leadózom, (alkalmazotti jogviszonyban vagyok), akkor milyen mértékű adóval kell számolnom?

Köszönöm, ha valaki válaszol.

aug. 12. 11:51
 1/4 anonim ***** válasza:

El kell adni, úgy tudod realizálni a nyereséget.

A bank nem jelent a NAVnak semmit. Az adót neked kell kiszámítani és bevallani, ha nem teszed, akkor tudatosan vállalod az ezzel járó kockázatokat.

aug. 12. 12:48
 2/4 A kérdező kommentje:
tehát automatikusan megy mondjuk 5 millió forint a bankomba, akkor a Bank nem jelenti le a bank felé?
aug. 12. 13:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Hülyeség eladni, vegyél fel rá hitelt. A hitel adómentes.
aug. 19. 17:54
 4/4 krwkco ***** válasza:

"Ha leadózom, (alkalmazotti jogviszonyban vagyok), akkor milyen mértékű adóval kell számolnom?"

Az alkalmazottság nem számít. A kriptóból származó jövedelmet a következő év május 20-ig kell bevallani a szokásos SZJA bevallásban. Az számít, amikor normál pénzt kriptóra vagy kriptót normál pénzre cserélsz. A kettő különbsége az évi nyereség. Az adó 15%.

Vannak még kisebb részletek. Az SZJA tv. 67C-ben van a kriptoadózás.

aug. 19. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!