Mi történik ha kriptóbol szàrmazó jövedelmet nem vallok be?
Ezeken kívül lehet màs "rosszabb" forgatókönyv?
a, a bankon vagy kriptotözsdén keresztül értesülnek róla és küldenek felszólítást hogy ennyit és ennyit fizessek be belőle adóba.
b, nem szereznek róla tudomást, megtartom a pénzt és happy vagyok
"ne nekem kelljen már a sajàt idömböl energiàmbol, pénzemböl(könyvelő) plussz köröket futni,"
Magyarországon az adók önbevallás alapján működnek. Az, hogy a NAV számítógépei készítenek egy tervezetet a hozzá elküldött szabványos munkáltatói és értékpapírkezelői adatok alapján, csak egy kivétel.
Egyébként ehhez nem kell könyvelő. Az SZJA törvényben a kriptoadózás csak egy A4-es oldalnyi rész. Van róla NAV tájékoztató is. Egy értelmes ember egy óra alatt kiszámolja pl. Excellel a fizetendő adóját.
" hogy én találjam ki helyettük hogy mennyit kéne befizessek."
Vicces vagy! Amióta SZJA létezik, önadózás/önbevallás van. Ami annyit jelent, hogy senki nem fogja kitalálni helyetted, hogy mennyit kéne fizess.
A NAV készít ugyan tervezetet a magánszemélyeknek, de az sem biztos, hogy minden bevételt/jövedelmet tartalmaz, továbbá csak egy mankónak tekintendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!