Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi történik ha kriptóbol...

Mi történik ha kriptóbol szàrmazó jövedelmet nem vallok be?

Figyelt kérdés

Ezeken kívül lehet màs "rosszabb" forgatókönyv?

a, a bankon vagy kriptotözsdén keresztül értesülnek róla és küldenek felszólítást hogy ennyit és ennyit fizessek be belőle adóba.

b, nem szereznek róla tudomást, megtartom a pénzt és happy vagyok

jún. 7. 13:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Küldik a felszólítást első körben, aztán elég komoly mulasztási bírságokat is kiszabnak. Azon kívül hogy egy halom pénzzel tartozol alapesetben nincs rosszabb forgatókönyv, szabadságvesztéshez azért komoly súlyosbító tényezők kellenek (üzletszerű adócsalás, bűnszövetkezetben részvétel stb).
jún. 7. 14:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Igazábol nem a fizetést akarom elkerülni, csak ha már igényt tartanak a pénzemre, akkor azon kívül hogy el utalom ami az adókötelezetzségem, ha felszólítanaknrà, ne nekem kelljen már a sajàt idömböl energiàmbol, pénzemböl(könyvelő) plussz köröket futni, hogy én találjam ki helyettük hogy mennyit kéne befizessek.
jún. 7. 14:24
 3/5 krwkco ***** válasza:

"ne nekem kelljen már a sajàt idömböl energiàmbol, pénzemböl(könyvelő) plussz köröket futni,"

Magyarországon az adók önbevallás alapján működnek. Az, hogy a NAV számítógépei készítenek egy tervezetet a hozzá elküldött szabványos munkáltatói és értékpapírkezelői adatok alapján, csak egy kivétel.

Egyébként ehhez nem kell könyvelő. Az SZJA törvényben a kriptoadózás csak egy A4-es oldalnyi rész. Van róla NAV tájékoztató is. Egy értelmes ember egy óra alatt kiszámolja pl. Excellel a fizetendő adóját.

jún. 7. 21:32
 4/5 anonim ***** válasza:

" hogy én találjam ki helyettük hogy mennyit kéne befizessek."

Vicces vagy! Amióta SZJA létezik, önadózás/önbevallás van. Ami annyit jelent, hogy senki nem fogja kitalálni helyetted, hogy mennyit kéne fizess.

A NAV készít ugyan tervezetet a magánszemélyeknek, de az sem biztos, hogy minden bevételt/jövedelmet tartalmaz, továbbá csak egy mankónak tekintendő.

jún. 8. 05:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Legrosszabb forgatókönyv: Lecsuknak költségvetési csalás miatt.
jún. 10. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!