Belemennél így adásvételibe?
Ingatlanról van szó,a vecő csak akkor tud kifizetni ha eladja a lakását ami nem tudni mikor történik meg.
Milyen fizetési határidőt szoktak írni a szerződésbe ilyen esetben?Ez a felállás vagy hitelessel kockázatmentesebb szerződni?
Ez tőled függ.
Ha nincs más vevőd, akkor ez is jobb, mint a semmi.
Ha van más vevőd, akkor nem vagy rákényszerítve, hogy ezeket a kedvetőtlen feltételeket elfogadd.
A hiteles vevő nem kockázatos, csak 2-3 hónapot várnod kell, de szokszor csak 1-1,5-et.
Személy szerint ha eladható az ingatlan, akkor én az első vevővel nem szerződnék.
Helyette úgy, hogy 3 hónap fizetési határidő, azon túl havi X összeget fizet, mint rendelkezésre tartás.
A hiteles vevővel én bármikor szívesen szerződök. Én is gond nélkül kaptam hitelt.
- Foglalót adjon, max fél éves határidővel.
- amíg nem fizeti ki nem kerül birtokon belülre.
Ha így jó neki, akkor miért ne?
"a vevő csak akkor tud kifizetni ha eladja a lakását..."
Komoly összegű foglaló a megoldás.
"Milyen fizetési határidőt szoktak írni a szerződésbe ilyen esetben?"
Ami nektek és a vevőnek is megfelel:
- mennyire sürgős nektek a pénz?
- mikorra tudja vállalni, hogy eladja a lakását?
A foglalónak mindenképpen többnek kell lenni, mint ami az adott időszakra a vételár hozama lenne. Pl. az állampapír kamatának kétszerese. És elég magasnak ahhoz, hogy a vevő, ha megszorul időben, annyival leengedje a saját lakásának az árát, hogy hamar megvegyék.
biztos pénz bevétel,
foglalót fizet 1 havi határidővel
Ház vételárának 10%-a foglalóként max. 2 hónapos várakozási idővel.
Amennyiben nem tud fizetni degeszre kerested magad!
"Ház vételárának 10%-a foglalóként max. 2 hónapos várakozási idővel."
Te aláírnál így vevőként egy adás-vételit?
Egy büdős szót nem írtam a foglaló mértékéről.
Azt kérdeztem, hogy ha az eladó eléd tol egy ilyet, akkor aláírnád-e vagy sem.
"7-es az miért kellene, hogy bárkit érdekeljen te mennyit tudsz, vagy akarsz fizetni foglalóként?"
Eltekintve attól a ferdítéstől, hogy az egyik kommentelő lenne a vevő szerepében, az eladót is kell, hogy érdekelje a foglaló összege, de főleg a határidő. Mert ha az irreális, akkor sosem születik meg a szerződés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!