A szállítási költség is beleszámít?
"Köszönöm a választ. Gondolom, hogy a postai küldeményazonosítót azért nem találom, mert még nem érkezett Magyarországra a csomag, nem kapta még meg a posta. Vagy meg kell lennie már most is?"
Hát nem száz százalék, hogy van postai küldeményazonosító, nem mindegyik csomagnál van. Csak akkor van, ha a feladó úgy adta fel, vagy ha a csomag elér egy bizonyos értékhatárt (azt hiszem), de akkor már a feladástól fogva látnod kell. Ezt olvasd el: [link]
Egyébként nagyon hasznos dolog ez az azonosító, mert ezzel nyomon tudod követni a csomagod.
Én jártam már úgy, hogy rendeltem valamit Kínából, és csak nem akart megjönni, ránéztem a nyomkövetésen, hogy hol jár a csomagom, kiderült, hogy tett egy teljesen felesleges kört Dánia felé!
"Tehát küldeményenként 150 euró. Tehát ha én három különböző cégtől, embertől rendeltem, akkor nem biztos, hogy 1 küldeményként érkezik meg Magyarországra. Külön-külön egyébként nem éri el."
Küldemény = csomag.
Ha a csomagod értéke eléri a 150 eurót, akkor kell kérned a vámolást, ha nem, akkor nem. Ha külön-külön csomagként adják fel, akkor nem kell.
Mivel azt mondod, hogy két különböző feladótól rendeltél, akkor valószínűleg két csomag fogsz kapni, és egyik sem fogja elérni a 150 eurós határt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!