Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A szállítási költség is...

A szállítási költség is beleszámít?

Figyelt kérdés
150 euróig a posta automatikusan elvégzi a vámkezelési eljárást, efelett nekem kell kérni. Egészen pontosan így fogalmaznak:"150 euró értéket meghaladó küldemény esetén...". Tehát a küldeménybe beletartozik a szállítási díj is, vagy csak maga a termék, termékek ára? Szállítással együtt nekem 170 valahány euróra jött ki, de anélkül 150 alatt vagyok.

júl. 23. 23:29
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Tehát küldeményenként 150 euró. Tehát ha én három különböző cégtől, embertől rendeltem, akkor nem biztos, hogy 1 küldeményként érkezik meg Magyarországra. Külön-külön egyébként nem éri el.
júl. 24. 12:54
 12/14 A kérdező kommentje:
Így már kezd körvonalazódni bennem, hogy hogyan is zajlik ez az egész, meg mit kell mikor kitölteni, és hogyan. Nem küldök el semmit, várok, aztán, ha kell mégis valami, úgyis értesítenek.
júl. 24. 13:09
 13/14 anonim ***** válasza:

"Köszönöm a választ. Gondolom, hogy a postai küldeményazonosítót azért nem találom, mert még nem érkezett Magyarországra a csomag, nem kapta még meg a posta. Vagy meg kell lennie már most is?"

Hát nem száz százalék, hogy van postai küldeményazonosító, nem mindegyik csomagnál van. Csak akkor van, ha a feladó úgy adta fel, vagy ha a csomag elér egy bizonyos értékhatárt (azt hiszem), de akkor már a feladástól fogva látnod kell. Ezt olvasd el: [link]

Egyébként nagyon hasznos dolog ez az azonosító, mert ezzel nyomon tudod követni a csomagod.

Én jártam már úgy, hogy rendeltem valamit Kínából, és csak nem akart megjönni, ránéztem a nyomkövetésen, hogy hol jár a csomagom, kiderült, hogy tett egy teljesen felesleges kört Dánia felé!

"Tehát küldeményenként 150 euró. Tehát ha én három különböző cégtől, embertől rendeltem, akkor nem biztos, hogy 1 küldeményként érkezik meg Magyarországra. Külön-külön egyébként nem éri el."

Küldemény = csomag.

Ha a csomagod értéke eléri a 150 eurót, akkor kell kérned a vámolást, ha nem, akkor nem. Ha külön-külön csomagként adják fel, akkor nem kell.

Mivel azt mondod, hogy két különböző feladótól rendeltél, akkor valószínűleg két csomag fogsz kapni, és egyik sem fogja elérni a 150 eurós határt.

júl. 24. 13:11
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaidat!
júl. 24. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!