A szállítási költség is beleszámít?
Honnan rendelted a cuccokat? Én azt szoktam csinálni, hogy ha pl. az Aliexpresstől rendelek, mindegy, hány cégnek a cucca van benne, az Aliexpress címét szoktam a papírra.
Kifizetési igazolásnak a Paypal számatörténet szoktam csatolni, de ha gépen belépsz az OTP webbankba, ott is látod, és onnan már ki tudod nyomtatni.
Közben a kitöltendő papírról csináltam egy képet: [link]
Van pár kérdésem. Rögtön az elején a küldeményazonosító. Az alján leírja, hogy tracking number néven keressem, találtam is olyat, U meg E betűkkel kezdődik, utána számok, végén is betűk. Mást nem találtam, csak az árucikk-azonosítót, meg a megrendelés számát, de a posta oldalán azt írják, hogy azokat nem fogadják el, U betűvel kell kezdődjön, az a jó. Mivel 3 különböző termékről van szó, ezért egyszerre hármat írjak oda? Mert mindhárom azonosító különböző. Aztán alatta van, hogy a feladó neve. Mivel 3-ból kettőt cégtől vettem, gondolom a cég neve kell, a közelebbi cím megnevezés talán az utca nevét takarja, plusz a házszám, ahol az ottani cég van bejegyezve. A harmadikat magánszemélytől vettem, neki sem a nevét, sem a pontos címét nem tudom, akkor azt meg kell kérdezzem tőle. Ezért kérdeztem, hogy ezt akkor háromszor kell kitöltenem? Vagy az eBay címét adjam meg, és akkor elég egyszer? Azt hol találom? Bocs, hogy értetlenkedem, de nem csináltam még ilyet.
Neked egyetlen csomagod van, annak van egy postai küldeményazonosítója (ragszám, tracking number), azt írd oda.
"a posta oldalán azt írják, hogy azokat nem fogadják el, U betűvel kell kezdődjön, az a jó"
Ez szerintem hülyeség. Nekem is van függőben három csomagom, abból kettő tracking numbere CN-nel kezdődik, a harmadiké pedig csupa szám.
De ha felmész a posta csomagkövető oldalára ( [link] ), ott is hoz példákat küldeményazonosítókra (pl. PB00010122727, CP123456785HU) és egyik sem U-val kezdődik.
Feladóhoz én az Ebay-t írnám.
De ha nem akarod az Ebay-t odaírni, akkor bizony 3 nyilatkozatot kell kitöltened, és meg kell tudnod mindhárom eladó címét.
Közben válaszolt a posta: "A nyomkövetési számok lehetnek eltérőek, attól függően, hogy milyen küldeményként adták fel a rendelését. Tehát kezdődhet U, L, C, E betűkkel is.
Amennyiben postai küldeményként adták fel (és nem futárcéggel), akkor a nemzetközi küldeményazonosító általában 2 betű + 9 számjegy + 2 betű felépítésű.
Mivel a vámkezeléseket külön-külön, küldeményenként végezzük, így a megbízást egyszerre csak 1 küldeményazonosítóval küldheti el.
Fontos azonban, hogy a megbízást csak akkor kell elküldenie, ha a tartalom értéke - küldeményenként ! - meghaladja a 150 eurót.
Ezen érték alatt ugyanis a küldeményeket megpróbáljuk automatikusan vámkezelni. (Természetesen ebben az esetben is előfordulhat, hogy dokumentumokat kér a vámhatóság, azonban előre nem kötelező elküldeni.)
Ha E-Bayről rendelt (tehát közvetlenül a webáruháztól), akkor a feladó adatainál elég megadni névként azt, hogy E-Bay, illetve a feladási országot, ami mindig a küldeményazonosító 2 utolsó betűjéből látható (pl. US - Amerikai Egyesült Államok, pl. NL - Hollandia stb.) Bővebb címadat nem szükséges."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!