Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » ? Pókerből és más szerencseját...

? Pókerből és más szerencsejátékból jövedelem - jogszabályok

Figyelt kérdés
Az a kérdésem, hogy hogyan kell adózni az ilyen jellegű bevételek után? Illetve mekkora összegtől adóköteles?

júl. 22. 13:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Arról nem beszélve, hogy ha a leadózott pénzemet teszem kockára és abból nyerek, azután ne kelljen már újra adózni. Ha veszítek, kapok adó visszatérítést?
júl. 26. 00:21
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Akkor nem tudom, hogy mi lehetett anno, mert nem követtem el szabályszegést, mégis ilyesmi korlátozásra emlékszem.

Nem lehet, hogy akkoriban még más szabályok voltak érvényben?

Igaz 10-es, de az előzetes utána járásnak is megvan a maga helye. Mert, ha valami miatt nem tudnám megoldani (például betegség miatt nem tudnék eljutni elintézni a dolgokat), akkor nem is fáradoznék vele.

"ha a leadózott pénzemet teszem kockára és abból nyerek, azután ne kelljen már újra adózni." - Abból kiindulva, amit 4-es írt: "Ha te befizetsz 20dollart a pokerstarsra majd kiveszel 5000et akkor te abbol nem adozol.", nem fogsz kétszer adózni, mert csak a különbözet után kell adózni - én így értelmezem.

júl. 26. 11:50
 13/19 anonim ***** válasza:

A jovedelem utan kell adozni. A jvedelem definicioja ebben az esetben egyenlo a profittal.

Ha vallalkozast alapitasz a mar leadozott penzedbol amit 10 ev alatt gyujtottel, abbol is kell fizetni egy csomo adot. Forgalmi adot, jovedelem adot, nyereseg adot, tarsasagi adot stb.

júl. 26. 12:39
 14/19 A kérdező kommentje:

Akkor ezek alapján 4-es hibásan írta...

(Bocsánat, hogy ennyi nappal később reflektálok, részben kiment a fejemből - igen, egy ilyen rövid válasz.)

aug. 1. 19:49
 15/19 anonim ***** válasza:

En voltam a 4es is.

Gyanitom nem ertetted amit irtam.

aug. 1. 20:50
 16/19 anonim ***** válasza:

A 4es valaszom elso a fele a harmasnak valasz, aki azt irta hogy a mar leadozott penzebol(fizetes) nem kell adozni ketszer.

De kell. Pontosabban kellene. Senkit nem erdekel hogy adozott penzt fizetsz be, vagy sem, a szerencsejatek adokoteles tevekenyseg. Vannak magyar engedellyel rendelkezo sportofgado es kaszino oldalak ahol nem kell adozni, de az online poker utan kell.

Az mas kerdes hogy szinte senki nem adozik, mert senki nem foglalkozik par szaz dollarral. En sem adozom le a partizdillaros kifizeteseket. Ha nagyban jatszanek akkor nyilvan nem kockzatatnek.

Tehat az hogy elmeletben kellene es hogy gyakorlatban ki adozik az egyeni preferencia kerdese.

Egyedul akkor lenne adomentes az online poker, ha valaki venne magyar engedelyt es fizetne az allamnak a forgalom alapjan adot.

De ilyet senki sem vesz, mert nincs is mit venni, mert nem letezik lehetoseg online poker engedelyt venni. Nincs ugyanis megalkotva ra torveny.

aug. 1. 20:57
 17/19 A kérdező kommentje:

Valóban félreértettem. Bocsánat! De köszönöm, hogy megfogalmaztad újból, így már értem.

Van még egy kérdésem.

"De ilyet senki sem vesz, mert nincs is mit venni, mert nem letezik lehetoseg online poker engedelyt venni. Nincs ugyanis megalkotva ra torveny." - Tudsz arról, hogy van-e rá törvény tervezet? Vagy határozott döntés jelenleg, hogy nincs és nem is lesz?

aug. 1. 21:25
 18/19 anonim ***** válasza:

Amig a fidesz van addig nem. Addig van az offline poker klubok es ennyi.

Lehet jatszani online mindenhol(ahol fogadnak magyar ugyfeleket) ezt nem tudjak megtiltani, max csak blokkolgatni de mast nem tehetnek.

Kizartnak tartom hogy a fidesz alatt lesz szabalyzott online poker, ahogy az is kizart hogy barmelyik kulfoldi sportofgado oldal engedelyert folyamodik. A kormanynak nem erdeke, ok az allami prot es a neres vegast akarjak helyzetbe hozni.

aug. 1. 22:31
 19/19 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszodat! Így már világosabb a kép.
aug. 2. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!