? Pókerből és más szerencsejátékból jövedelem - jogszabályok
A poker teljesen adokoteles, kiveve az offline engedellyel rendelkezi helyeken. Online mindenhol.
A kaszino es szerencsejateknal csak a magyar engedelyu oldalak, a pro, vegas es meg egy csak kaszinot kinalo oldal adomentes.
Minden mas az elso forinttol adokoteles
Es fogadasnal tetelenkent kene adoznod, minden nyertes fogadasbol. Tehat nem az osszprofitbol.
Pl teszek ket 10ks fogadast 2es oddsra. Az egyik jon, a masik nem. Igazabol profitot nem realizalsz, de a nyertes fogadas utan megis keletkezik adozasi kotelezettseged.
Te egy forintot nem adozol. Ha te befizetsz 20dollart a pokerstarsra majd kiveszel 5000et akkor te abbol nem adozol. Az hogy a PS adozik valahol, a briteknek vagy a Man szigeteknek ahhoz neked semmi kozod.
Tehat pont hogy te akkor adozol egyszer ha itthon befizeted.
Ha lenne hazai engedelye akkor a ceg leadozna helyetted. De mivel nincs igy a magyarok penzebol a magyar allam nem lat semmit.
A PSt sem zavarja hogy minden allamban kulon kell a nemzeti jatekosok utan fizetni. Ezert veszi meg mindenhol a nemzeti engedelyt.
Itthon azert nem veszi meg mert nincs ra lehetosege. Nem lehet engedelyt venni kulfoldi pokeroldalaknak.
Egyebkent a sok tudatlan lepontozo, pontosan igy mukodik az adozas ahogy 2es valaszban leirtam. A szerencsejatek is nemzeti hataskor. Egy normalis orszagban normalis torvenyeket hoznak, es akkor a bet365 es mindenki mas boldogon megveszi az engedelyt es perkal a magyar forgalom utan.
Nem veletlen volt anno a fekete pentek az usaban. Ott is ugyanez volt. Szablyozatlan piac, 0 adozas. Le is lotte a kormany az fbi-jal az egeszet hosszu evekre.
Most kezdenek visszamenni a termek, engedellyel adofizetessel.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Pokerstars-on tervezek játszani, tehát külföldi oldalon. És elsődlegesen pókert. A többi kizárólag szerencsén alapuló játékot csak egy-két alkalommal játszanám.
2-es! "offline engedellyel rendelkezi helyeken" - ezalatt személyes részvételt értesz?
"A kaszino es szerencsejateknal csak a magyar engedelyu oldalak, a pro, vegas es meg egy csak kaszinot kinalo oldal adomentes." - A harmadik nem jut eszedbe vagy más nem tudja?
És hogy néz ki az adózás, ha pokerstars-ról játszva szerzek pénzt? Kell valami vállalkozói számlát nyitnom? Vagy csak az éves adó bevallásban kell beírni és utólag fizetni?
Még nem tanulmányoztam a pokerstars ÁSZF-jét, de vagy ennél vagy bet365-nél (igaz, ez kizárólag szerencse alapú) volt anno (hát legalább 4 éve, de inkább 9-10 éve), hogy mivel magyarországi személy voltam, ezért vagy nem tudtam kivenni a pénzt vagy csak bizonyos összeget tudtam kivenni. Rég volt, ezért már nem emlékszem, hogy pontosan hogyan volt. Erre mit tudtok mondani?
"Es fogadasnal tetelenkent kene adoznod, minden nyertes fogadasbol. Tehat nem az osszprofitbol." - És pókerből hogyan kell adózni? Én pókerben kizárólag versenyeken vennék részt. Ebben az esetben hogy van az adózás?
Akik pedig negatívokat adtak a válaszolóknak, azoktól szeretném megkérdezni, hogy mi az oka, mert, ha hibásan írtak valamit, akkor azt javítsátok ki. Nem tudom hová tenni a hozzászólás nélküli lepontozásokat. Ha mégis van alapja, akkor – még egyszer: – írjátok le.
Igen, az offline alatt a pokerklubokat ertem, amiknek van engedelye. pl a covidig pecsen. Fordanban volt a klub, adomenes nyeremennyel, mert a klub adozott a forgalom utan. Aztan a covid utan atvette a kaszino es most ott megy adomentesen.
A harmadik oldal ami nem jut eszembe, az csak kaszinos oldal, meg sportfogadas sincs, csak kaszino. Nem jut eszembe a neve, a google meg nem baratom most.
A bet365 es pokerstars soha nem korlatozta a kiveheto nyeremenyt, legalisan lehet naluk jatszani most is, csak adokoteles. Az szfben biztos nincs olyan benne hogy magyarokbak csak x osszegig fizetnek.
A poker adozasa joval egyszerubb. Negyedevente kell adoeloleget megallapitani a profitbol, ha van. Ha jol remlik a profit 90%a az adoalap es azutan fizeted az szjat es szochot. Adotancsado, konyvelo ebben segithet
Köszönöm szépen az újabb válaszod!
"A bet365 es pokerstars soha nem korlatozta a kiveheto nyeremenyt, legalisan lehet naluk jatszani most is, csak adokoteles. Az szfben biztos nincs olyan benne hogy magyarokbak csak x osszegig fizetnek." - Hmmmm, pedig én erre emlékszem. De, ha úgy van, ahogy írod, akkor mit tapasztalhattam anno? Van valami tipped?
"Negyedevente kell adoeloleget megallapitani a profitbol, ha van." - Mármint, ha ki lett véve, vagy, ha a felhasználói fiókban van többlet, mint amennyi be lett fizetve? Gondolom az előbbi, de ez a mondatod az utóbbira ad okot következtetni.
Arra nem írtál semmit, hogy kell-e vállalkozói vagy más jellegű számlát nyitni, vagy, hogy mit kell csináljak ahhoz, hogy elkezdhessek legálisan játszani. Ezek szerint erről nem tudsz semmit vagy nem vagy biztos benne?
"Adotancsado, konyvelo ebben segithet" - Köszönöm, de egyenlőre még előzetesen tájékozódom.
Nem kell semmilyen vallalkozoi, maganszemelykent is lehet adozni.
A bet365nel maximum olyan lehet hogy korlatozzak a teted, vagy elkoszonnek toled. De akkor is kifizetnek(ha nem szegted meg az aszfet) PS meg soha nem tilt mert nem a PS ellen jatszol. Csak akkor bannolnak es nem fizetnek ha csalsz, osszejatszol, hibat hasznalsz ki stb.
Az adozast pontosan nem tudom hogy kell csinalni, igy van a fejemben, a negyedeves adoeloleg megallapitas tuti, szja szocho tuti, 10%koltseghanyad valoszinu.
Biztosat szakember mond hogy mikor hogyan kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!