Havi 150 ezer ft diákhitelt felvenni 4 éven keresztül jó ötlet?
Albérletbe lakom kb havi 210 ezer a teljes kiadásom.
Egyetem mellet nem fogok tudni annyit dolgozni ,hogy ennyit megkeresek.
Havi 150 ezer felvett hitellel évi 9 hónappal számolva 5 millió 400 ezret vennék fel. A jelenlegi kamat mellet mennyit kéne összesen vissza fizetnem illetve mennyire szophatom be ezzel?
(Nem tudom pontosan ,hogy működik a diákhitel kamata ezért kéne a segítségetek a kiszámolásához)
Nem tetszik az ötlet de nem akarok alja munkát végezni egész életembe elég volt az elmúlt 2 évben a középiskola vége óta.
Van kalkulátor az oldalukon.
Amúgy attól függ mire. Ha villamosmérnök akarsz lenni vagy orvos, akkor teljesen jó ötlet, de ha valami büfészakra mész, akkor....
Valami el avult kalkulátor lehet mert havi 75 ezernél nagyobb összeget nem engedd beállítani.
BGE-n 2 éves gazdaság informatikus foszk képzést végeznék utána mennék tovább alapszakra.
Ezt alaposan megfontolnám a helyedben, hogy megélhetési kiadásokra felvennék-e hitelt, amit ráadásul csak kb. 5 év múlva kezdenél el visszafizetni.
Nincsen esetleg más módszer, hogy a kiadásokat mérsékelni:
- ösztöndíj lehetőség (második évtől)
- kedvezményes kollégiumi ellátás
- esetleg nappali helyett levelező képzést választani, ami mellett lehetne munkát végezni
- FOSZK helyett egyből az alapképzésre menni
Van minimális diákhitelem, de én levelező képzésen vettem fel és egyből el is kezdtem visszafizetni, előtörleszteni. De már ígyis jópár 10 ezer Ft kamatot generált ez a történet fél év alatt.
Egyébként ha képzési költségekre veszi fel valaki, ami jelenleg kamatmentes, azt egy jobb lehetőségnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!