Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jogi ügy lenne. Mi a teendő...

Jogi ügy lenne. Mi a teendő ilyenkor ?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő: tavaly úgy volt hogy elutazom egy ismerőssel. Én elutaltam neki egy utazás árát ( 2X80.000 forint) majd kértem hogy foglalja le. Az utazási iroda nem tudta egy hétnél tovább tartani a foglalást mivel nem lett befizetve, így nem mentünk. Mint később kiderült, ez az ,,ismerős" elutazott horvátba csak nem erre az útra amit mi néztünk ki. Én tavaly is és idén is többször kértem hogy mivel nem utaztunk így szeretném visszakérni a pénzemet. Idén év elején kiderült hogy ugyanez az illető egy másik srácnak is tartozik. Vele Egyiptomba voltak, ő 100.000-et adott ennek a lánynak, mindent feljegyeztek Excel táblázatba. Ő is többször kérte hogy fizesse vissza a tartozását, mindeddig hiába. Ilyenkor van valamilyen jogi teendő ? Ez igazából pénzügyi csalás. (nem vagyok jogász, de hátha van itt aki jobban képbe van az ilyen dolgokkal mint én. ) Előre is köszi a segítséget.

júl. 11. 18:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

“ #8: ...és ő jelöli ki a végrehajtót.

Régen volt már szerencsére, amikor utoljára ilyet csináltam. Köszi a kijavítást!”

Nem egészen, végrehajtani csak akkor lehet, ha van jogerős határozat rá pl egy fmh után, ami min. 25-30 nap

júl. 14. 00:51
 12/15 anonim ***** válasza:

Nézd kérdező.

Az, hogy külföldre utazgat az illető, még nem jelenti azt, hogy hivatalosan lenne miből behajtani a követelésed.

A végrehajtó (ÖBV) nyilván arra fog bíztatni, hogy indítsd meg ellene az eljárást, hiszen neki abból akkor is van bevétele, ha egyébként nincs az adósnak semmiféle vagyona, hiszen az ÖBV várható költségeit neked, mint behajtást kérőnek kell megelőlegezned, addig semmit nem fog csinálni az érdekedben. Ha valamiből be tudja az ÖBV hajtani a tartozást, akkor ezt a megelőlegezett költséget is behajtja vele együtt. Ha nincs miből behajtani, akkor csak plusz kiadásod keletkezett feleslegesen.

júl. 14. 04:33
 13/15 A kérdező kommentje:
12-es: Tehát simán letagadja hogy lenne jövedelme, ennek ellenére utazgat én meg semmit nem tehetek...Jól hangzik....
júl. 16. 11:29
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
13, gondolom van munkája vagy lesz, azt simán tudja a végrehajtó leszedni vagy inkasszálja a bankszámláját
júl. 16. 11:38
 15/15 anonim ***** válasza:

"Tehát simán letagadja hogy lenne jövedelme, "

Nem vallomás alapján folyik egy végrehajtás.

A végrehajtó dolga, hogy feltárja az adós vagyonát, megtalálja azokat a vagyonelemeket, amelyek értékesítéséből a követelésed és az ő költsége megtérül. Ez a dolga ugyanis.

Ha hivatalosan van jövedelme az illetőnek, akkor az nem tud "kibújni" a végrehajtás alól. Ha feketén dolgozik, akkor viszont igen.

júl. 17. 03:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!