Jogi ügy lenne. Mi a teendő ilyenkor ?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő: tavaly úgy volt hogy elutazom egy ismerőssel. Én elutaltam neki egy utazás árát ( 2X80.000 forint) majd kértem hogy foglalja le. Az utazási iroda nem tudta egy hétnél tovább tartani a foglalást mivel nem lett befizetve, így nem mentünk. Mint később kiderült, ez az ,,ismerős" elutazott horvátba csak nem erre az útra amit mi néztünk ki. Én tavaly is és idén is többször kértem hogy mivel nem utaztunk így szeretném visszakérni a pénzemet. Idén év elején kiderült hogy ugyanez az illető egy másik srácnak is tartozik. Vele Egyiptomba voltak, ő 100.000-et adott ennek a lánynak, mindent feljegyeztek Excel táblázatba. Ő is többször kérte hogy fizesse vissza a tartozását, mindeddig hiába. Ilyenkor van valamilyen jogi teendő ? Ez igazából pénzügyi csalás. (nem vagyok jogász, de hátha van itt aki jobban képbe van az ilyen dolgokkal mint én. ) Előre is köszi a segítséget.júl. 11. 18:36
1/15 anonim válasza:
Persze, keresel egy ügyvédet és majd ő intézi az intézni valókat.
2/15 A kérdező kommentje:
Ezt értem de van bármi esély hogy visszakapjuk a pénzünket ?
júl. 11. 19:20
5/15 anonim válasza:
"Ezt értem de van bármi esély hogy visszakapjuk a pénzünket ?"
Azt tudomásul kell venni, hogy az ellen érdemes jogi útra terelni a dolgokat, akinek van vagyona is, amiből be tudják a követelésed majd egyszer hajtani.
Ha nincs vagyona (jövedelme, bankszámlája, ingóságai, ingatlanja, megtakarítása, cége stb.), akkor a jogi tortúra csak kidobott pénzt az ablakon.
7/15 BeefEater válasza:
Kérj egy időpontot egy végrehajtónál, ott el fogják mondani a teendőket és a költségeket is.
Ehhez nem árt tudnod bizonyítani, hogy tényleg tartozik. Mielőtt mész, gondold végig, hogy ezt hogyan fogod tudni megoldani.
8/15 anonim válasza:
Jegyzőhöz kell mennie, nem a v égrehajtóhoz
9/15 BeefEater válasza:
#8: ...és ő jelöli ki a végrehajtót.
Régen volt már szerencsére, amikor utoljára ilyet csináltam. Köszi a kijavítást!
10/15 A kérdező kommentje:
5-ösnek: Arra hivatkozik hogy ,,jelenleg nincs állandó munkája, bébyszitterkedést vállal stb" Miközben nemrég járt Törökországban, meg Horvátországban.... Ekkor is írtam neki hogy szeretném visszakapni a pénzem,de azóta nem érem el , mindenhol letiltott. A másik személy akinek 100-al tartozik, neki is mindenféle okra hivatkozik, terel, hárít. Ki tudja még hány embert húzott így le...
júl. 13. 19:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!