Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tilthatnak ki valakit...

Hogyan tilthatnak ki valakit egy étteremből?

Figyelt kérdés
Adott egy eset, a mai napon bementem a McDonald’s-ba, ahol is a műszakvezető közölte velem, hogy neki az étteremvezető azt mondta, hogy én ki vagyok tiltva az étteremből, szíveskedjek kifáradni, mert különben rendőrt hív. A kérdésem az alábbi lenne: Van-e ennek bármilyen jogi módja, vagy kell-e nekem ehhez bemutatniuk bármilyen papírt hogy én onnan ki vagyok tiltva, vagy ez csak így működik, hogy nekem ezt benyögik, és ezt köteles vagyok elfogadni?

2024. jún. 27. 20:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Lényegtelen, hogy ki hiszi el a történetet és ki nem, az üzletvezetönek joga van kitiltani.
2024. jún. 27. 22:34
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem akarom megkérdőjelezni senki állítását, de biztos, hogy ez így működik, hogy egy üzletvezető bárkit tetszőlegesen kitilthat?

Attól, hogy az jogilag az ő, vagy az őt foglalkoztató vállalat tulajdona, egy üzlet, vagy egy vendéglátóipari egység jogilag nem ugyanaz a kategória, mint egy személyes használatú ingatlan.

2024. jún. 28. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!