Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Postán bele tudnak nyúlni a...

Postán bele tudnak nyúlni a csomagomba?

Figyelt kérdés
Azt szeretném tudni, mivel régebben olvastam, hogy borítékokból és csomagokból tűnt el ez-az, manapság előfordul még ilyen a postával, vagy már mindenhol kamera van és nem fordulhat elő ilyen? Szeretnék rendelni pár dolgot, elég drága értékben, és a posta végzi onnan a szállítást.

jún. 25. 09:35
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Erre van az ertekbiztositas.
jún. 25. 09:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Belföldi üzleti csomagoknál erre eléggé kevés esély lenne. Ha a csomag meg van sérülve, ne vedd át vagy irass vele jegyzőkönyvet.

Régebben olvastam asszem homáron ilyen írást, hogy a postás kiszívta a csokimikulásból a tölteléket, perceken keresztül röhögtem rajta :D

jún. 25. 10:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
jún. 25. 10:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Tuskó lady es a csokimikulas :D
jún. 25. 10:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Utoljára három éve tüntette el külföldről rendelt csomagomat a Magyar Posta.

A gond, hogy a címzett nem tehet panaszt vagy feljelentést, a külföldi eladók meg ilyennel nem szórakoznak, inkább elküldik újra a cuccot.

Az, hogy én így egy alkatrészre 30 helyett 60 napot várok, senkit nem érdekel és a posta is lopkodhat nyugodtan.

jún. 25. 10:39
 6/10 anonim ***** válasza:
54%

#1: ugye vágod, hogy a biztosítói üzletmodellnek megfelelően az összes, ügyfelek által fizetett értékbiztosítási díj több, mint az összes kifizetett kár és a biztosító költségei?

Tehát azt mondod, hogy nem csak lophat nyugodtan a posta, de a kárt is az ügyfelek fizessék ki egymásnak, plusz a postának még külön haszna is legyen azon, hogy az áldozatai egymást kártalanítsák?

Neked ez egy jó modell?

jún. 25. 10:44
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

#6:

Minden követett termékre van kárkifizetés, azt hiszem Xszeresét fizetik ki rá ha eltűnik. Ez benne van az ÁSZF-ben is valahol. Ha te sokkal drágább dolgot adsz fel, akkor neked kell biztosítani a terméket, hisz tudod, hogy a posta csak X összegig vállalja. Hisz ha nem így lenne ennyi erővel bárki bemondhatja, hogy gyémántot küldött egy borítékban, fizessenek csilliótrillió dollárt, minden bizonyíték nélkül.

Üzleti csomagnál pedig mintha úgy rémlene, alapból mások a szabályok, ott úgy rémlik mintha kötelező lenne az összeget is megadni, hogy mekkora értékben küldesz, de biztosra nem tudom és most nem nézek utána.

jún. 25. 10:57
 8/10 anonim ***** válasza:
*javítás, Xszeresét fizetik ki a feladási árnak.
jún. 25. 10:57
 9/10 anonim ***** válasza:
55%
6 Ez kozgazdasagi alapdolog, igy nyilvanvaloan tisztaban vagyok vele... sehol nem irtam, hogy ez jo dolog, de a fostanal igy mukodik, kulon ertekbiztositasi dijat is meg kel fizetned nekik, ha biztonsagban akarod tudni a tartalmat. Ezt a kerdest ne nekem cimezd, hanem a fosta igazgatosaganak vagy Vityanak, akire szavaztal...
jún. 25. 10:58
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
7 Jelenleg ugy van, hogy a GLSnel pl benne van az alaparban az ertekbizt, MPL uzleti csomagnal pedig 50 000 ft ertekig, efelett fizetni kell az ertekbiztositasi dijat is. Es az ASZFuk szerint csak szamlaval igazolt osszeget fizetnek ki, tehat ha egy 200 ezres lapotopot kuldesz 500 ezres ertekkel, akkor is csak 200 ezret kapsz.
jún. 25. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!