Valami adóelkerülős trükk, ha egy gazdag ember kamu putriban él?
Nem feltétlenül, inkább ez "hagyjatok békén, nincs itt semmi látnivaló" trükk.
Ha lenne pénzem,én sem flancolnék. Az egyértelműen látható gazdagság vonzza a csalókat, betörőket, kunyerálókat.
Nem, csak nincs igénye többre/másra. Nekem is egy kereken 15 éves KIA-m van, pedig bármikor vehetnék egy harmad ennyi időset is, egyébként meg egy panelban lakom, pedig ha ez lenne a cél, valószínűleg tudnék váltani.
De ezek engem nem érdekelnek, ezt a pénzt sokkal szívesebben költöm élményekre, utazásokra, mint arra, hogy újabb kocsim legyen. Elvisz A-ból B-be, a többi nem érdekel.
Érdemes elolvasni a milliomos a szomszédban (Next Door Millionaire) című könyvet. Amerikában is arra jutottak a nagy bankok, hogy az igazán komoly vagyon nem azoknál van, akik flancolnak a menő környékeken és luxus autóval járnak.
Éppen azért, mert ők a pénzük javát, vagy akár erőn felül költenek a gazdagság látszatára. Még azt is felélik, ami pénzük nincs is (pl. hitelekből). Eközben a valóban gazdag emberek zömének pont abból van komoly vagyona, hogy normális körülmények közt él és nem szórja el a pénzét arra, hogy mutogassa, hogy neki milyen jól megy, hanem megtakarít, befekteti.
Warren Buffet a világ egyik leggazdagabb üzletembere, de 1958 óta ugyanabban a házban lakik, nem vett újt, szebbet, nagyobbat, csak azért, mert megengedheti magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!