Mindenképpen jelentsd fel. Sok kicsi sokra megy. Nem csak téged verhetett át.
2024. jún. 20. 17:47
2/9 anonim válasza:
Valószínűleg nem te vagy az egyetlen áldozat. Jelentsd fel
2024. jún. 20. 17:49
3/9 anonim válasza:
Ha több feljelentés érkezik beazonosíthatóan ugyanarra a személyre, vagy cégre akkor 50.000 Ft felett már btk-s lesz.
A végét csak az fogja eldönteni, hányan és mekkora összéértékre követi el, üzletszerűen ( minősítő és súlyosbító tényező ) a csalást.
Jófogáson adogatta el a kamu cuccokat egy srác, pedig élsportoló volt.
Bíróságra én vittem anno, összesen 2,5 milliót csalt ki a kisértékű 50.000 alatti cuccokal,sok károsulttal. 2 év felett kapott és a böribe sem volt arany élete az arca, meg az "okoskodásai" miatt, pedig már számolgatta a napokat hogy év végére már otthon lesz...
2024. jún. 20. 18:20
4/9 A kérdező kommentje:
És azóta mi lett vele?
2024. jún. 20. 18:25
5/9 anonim válasza:
Nem tudom, mivel egyfelől miután elkerült, hónapok múltán az Intézetből már nem követhettem nyomon, másfelől már én sem ott szolgálok.
2024. jún. 20. 18:33
6/9 anonim válasza:
De a lényeg inkább az, hogy nem tudhatod hol tart, a nyomozás - ha tart már egyáltalán, és nem e éppp Te leszel az egyik aki miatt elindul az eljárás - . Vagy, ha tart, akkor a károsultak számát és az érték minősítését növeled tovább, nagy értékre elkövettt csalásra, vagy különösen nagy értékre elkövetettre.
2024. jún. 20. 18:35
7/9 anonim válasza:
Még szerencse, hogy kiírtad, hogy a 20 ezer még az 50 ezret sem éri el, én egy pillanatra azt hittem, hogy még több is.
2024. jún. 20. 19:17
8/9 A kérdező kommentje:
Azzal csak arra utaltam hogy általában 50 ezertől szokták konkrétan büntetni okoska
2024. jún. 20. 20:11
9/9 anonim válasza:
50 ezer forinttól kezdődik a bűncselekmény, ami ez alatt van azzal a rendőrség nem foglalkozik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!