Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Azonnali felmondasra ez jó indok?

Azonnali felmondasra ez jó indok?

Figyelt kérdés
Rendszeresen nem addig írjuk be magunkat a jelenléti ívben mint ammenyit dolgozunk benn vagyunk hajnal 2 ig és hajnal 1 ig irhatjuk be magunkat ezzel felmondhatok azzonal?
jún. 5. 15:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
#9: Rád zárják az ajtót? Odabilincselnek az asztal lábához? Azonnal jelentsd fel őket!
jún. 6. 15:26
 12/16 A kérdező kommentje:
Addig nem mehet el senki amíg nincs befejezve a munka és csak a végén adják a jelenlétit ide de mivel hajnal 1 ig szól a hivatalos munka idő ezért csak addig irhatjuk be magunk. Ha meg beirom magam ameddig voltam akkor újra írják a jelenlétit
jún. 6. 17:49
 13/16 anonim ***** válasza:

Akarhanyszor kerdezed, nem.

Nem!

jún. 6. 18:06
 14/16 A kérdező kommentje:
Értem de ha ez nem megfelelő indoklása az azonnali hatállyu felmondasnak akkor mi?
jún. 7. 00:18
 15/16 anonim ***** válasza:
Az elégtelen munkafeltételek biztosítása.
jún. 7. 07:48
 16/16 anonim ***** válasza:

"Addig nem mehet el senki amíg nincs befejezve a munka és csak a végén adják a jelenlétit ide de mivel hajnal 1 ig szól a hivatalos munka idő ezért csak addig irhatjuk be magunk. Ha meg beirom magam ameddig voltam akkor újra írják a jelenlétit"

Amit tehetsz a munkáltató ellen, hogy a kormányhivatalokban található foglakoztatás-felügyeleti hatóságnál panaszt teszel erre a szabálytalanságra.

Mikor lépheted meg az azonnali hatályú felmondást?

Ha a munkáltató a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét (1) szándékosan vagy súlyos gondatlansággal (2) jelentős mértékben (3) megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Az (1)-(3) feltételnek egyszerre kell teljesülnie. A munkaidő nyilvántartás vezetése a munkáltató feladata. Ha eltér a valóságtól, az már a munkaviszonyból származó kötelezettség megszegése. Szándékosság megvan, hiszen nem tévedésből teszi, hanem csalási szándékkal. A jelentős mértéket nem tudom behatárolni. Ha többször, vagy rendszeresen előfordul, akár meg is tudja állni a helyét.

Az azonnali hatályú felmondást az ok bekövetkeztét követő 15 napon belül lépheted csak meg. A határidő jogvesztő! 16. napon meglépett felmondás jogellenes! Indoklás kötelező! Az indok nem lehet általános, konkrétan le kell írnod, hogy milyen esemény vezetett ahhoz, hogy meglépd az azonnali hatályú felmondást.

Ha megléped, és nem csinál belőle problémát a munkáltató, akkor itt véget is ér a történet. Ha szemétkedni akar, akkor egy bírósági per esetén neked kell bizonygatnod, hogy szabálytalanul vezették a munkaidő-nyilvántartást. Akár tanúk megjelölésével is bizonygathatod. A felmondás közlését követően 30 napja van a munkáltatónak, hogy munkaügyi pert indítson ellened. Ez a határidő is jogvesztő. A 31. napon a bíróságon iktatott kereset már elkésettnek minősül, tárgyalás nélkül elutasítják.

Én a kormányhivatalokban kezdenék...

jún. 8. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!