Havi jövedelmed kb hány százaléka származik befektetésekből?
#2 - Dettó. A fizetésemből élek. A felesleget hozzárakom a befektetésekhez, nem kiveszek belőle.
Amúgy meg félrevezető lenne ezt nézni.
Keresel nettó 600ezret. Van egy lakásod, ami havi 200-at hoz. Közben hitelből vetted, amire fizetsz havai 200-at.
Akkor a teljes bevételed 800ezer, aminek 25%-a a lakáskiadásból jön.
Közben meg igazából nettó 0, mert az megy a hitel törlesztésre.
Tavaly 26% volt.
Amúgy attól még mert valaki visszaforgatja attól még jövedelem… a kettőnek semmi köze egymáshoz. Jövedelem minden ami növeli a nettó vagyonod.
Mikor a 2051/G 46%-os áron ment vettem, majd eladtam 67%-on.
A másik amin "nagyot" kaszáltam megvettem 6 nappal később fizetett 3%-ot, majd 2-3 hónap után eladtam 2%-al többért, mint a vételi ár volt, ennek nem emlékszem a nevére.
2032/B-t 98,7%-on vettem fizetett 12,5%-ot, vagyis ennek az 1/4-ét, majd felment az ára 101%-ra és eladtam.
2023-ban 114%-át hozta az éves fizetésemnek.
Befektetéseim hozamát szintén visszaforgatom, nem pedig felélem, sőt annak ellenére, hogy keveset keresek 230e-et, 80-150e-et ebből is félreteszek.
Nyáron kevesebbet költök, kert, nem kell fűteni, légkondi nincs, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!