Tudnátok olyan anyagot ajánlani, amiből megtanulhatók a pénzügyek/befektetések?
Elsőként a Kiszámoló Akadémia a youtube-on.
Aztán ugyanott ilyen csatornák, mint pl. Érthető pénz, Bence Balázs, Inwestblog, Pénzügyi Fitnesz, Kékesi Dóri, s ezer másik, az érdeklődésednek megfelelően.
Forexspecifikus csatorna pl. az őszinteforex, az Admirals Magyarország Hideg Zoli videóival, Market Frequency stb.
elemzeskozpont.hu az egyik legjobb, magyar nyelvű tudástár.
A technikai elemzést Szoboszlai Attilától érdemes megtanulni, itt: [link] Minden munkanap van (piacelemzéssel egybekötött) képzés, a részvételnek nincs semmilyen feltétele, s ingyenes.
A fentiek mind ingyenesek, s bárki számára hozzáférhetőek.
A kiszámolót már végignéztem, de az szerintem amellett hogy nem naprakész már sajnos, "komolyabb" befektetésekre nem tanít meg. Vagyis kéne egy második szintű akadémia belőle.
A többinek utánanézek, köszi.
Igen, a Kiszámoló csak az alap. Régivágású, konzervatív. Emiatt valóban szelektíven kell figyelembe venni.
Ha Kiyosaki műveit nem olvastad, az egy jó lépcsőfok lehet, de csak a Gazdag papa szegény papa és a Cashflow négyszög című könyveivel, a több hanyagolható. Bodo Schafer Út az anyagi függetlenséghez c. könyve is alapmű.
Youtube-on egyébként elképesztően sok videó van a témával kapcsolatban magyar nyelven is, az első válaszban csak néhányat említettem, a legfontosabbakat. De ha rákeresel a tőzsde, befektetés, forex, részvény stb szavakra rengeteg egyéb találat lesz, válogass közülük a saját érdeklődésed szerint.
Merthogy azzal érdemes foglalkozni, ami érdekel, ami foglalkoztat, ami leköti a figyelmed. Lehet, hogy a részvények világa érdekel, de lehet, hogy a forex unalmas. Lehet, hogy a forex villámgyors tempója sokkal közelebb áll hozzád, mint a részvények lassúsága. Nem tudom. Lehet, még te sem. Ezt ki kell tapasztalnod. Lehet, hogy a kriptók világa az, ami majd megfog. (Én ezt épp kihagytam, 2009-ben és az azt követő években nem vettem bitcoint, azóta meg engem már nem érdekel. Sajnos, már nincs benne az a potenciál, ami az első években még benne volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!