Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire célszerű sok készpénz...

Mennyire célszerű sok készpénzt magunknál tartani?

Figyelt kérdés
Van egy kollégám és fontos szerepet játszik nála a készpénz. Alig várta, hogy meglegyen a szükséges minimum munkaviszonya, felvette a fizetése 10-szeresét és azóta teli pénztárcával van. Kérdeztem miért? Azt mondta, hogy ő azért dolgozik, hogy nála legyen a pénz és ne a bankban! Kérdezte, hogy kérek-e kölcsön, mert ad szívesen. Kamatot se kér. Szívesen italozik, azt tudom, de munkaidőben nem szokott inni piát. Nem vesz semmit, egy garzonban lakik, elektromos rollerje van, amivel néha elesik, ha részeg. Szóval egy ilyen hétköznapi ember. A munkáját jól végzi, lelkiismeretes.
máj. 31. 05:08
A kérdező szavazást indított:
Nem kell készpénz.
1-5000 Ft kell.
5001-20000 Ft kell.
20001-100000 Ft kell.
100001-1000000 Ft kell.
1000001 Ft felett kell.
25 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Valami baj biztos van nála a toronyban.
máj. 31. 05:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A barátod sztorija nem tűnik életszerűnek, de OK. Én egyébként fontosnak tartom, hogy valamennyi készpénzünk legyen, mert bármikor jön egy informatikai leállás és nem férünk hozzá a virtuális számadatainkhoz. Hiszen manapság már tényleg "csak" ennyi a pénz.
máj. 31. 06:34
 3/10 krwkco ***** válasza:
57%

"Mennyire célszerű sok készpénzt magunknál tartani?"

Annyi kp. a zsebben, amennyi egy vásárláshoz általában kell. Arra az esetre, ha éppen nem tudják a kártyát elfogadni.

És ennek 5-10-szerese otthon.

máj. 31. 07:32
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
cool story bro
máj. 31. 07:37
 5/10 anonim ***** válasza:
40%
Ha jön a leállás, akkor a navos pénztárgép se fog menni és a kpt se fogadják el.
máj. 31. 08:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Pénztárcában 10-20e forint, otthon pedig 100-200e forint. Nekem ennyi szokott lenni a kp, többi a bankban.
máj. 31. 09:19
 7/10 anonim ***** válasza:
83%
Csak olyan országokban van nálam készpénz, ahol szükség van rá. Magyarország nem ilyen, maximum 20-30 ezret tartok magamnál, ahol meg kamuznak arról, hogy működik-e a terminál, onnan kifordulok. Aki nem fogad el kártyát, ne is egyék.
máj. 31. 11:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
ekkora bohócot is rég láttam, mint a kollégád.
máj. 31. 14:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ennyit nyilván hülyeség magánál hordania az embernek.Még részegen kirabolják
máj. 31. 18:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Sok pénzt max akkor kell magadnál tartani ha azt szeretnéd h a tesók megkéseljenek érte az aluljáróban...
jún. 1. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!