Hogyan lehet pályaváltóként programozói munkakörben hivatalos munkatapasztalat nélkül Juniorként elhelyezkedni?
Nagyjából 7 éve kezdtem programozni, hobbi szinten, saját szórakozásra és igényre programokat gyártani, de ez azóta jobban kinőtt, sokfajta projektbe kezdtem bele azóta, ezek némelyike többtíz, talán százezer sor kódot is tartalmaz. Ezen projektek nagy részét nyilvánosan elérhetővé tettem, a CV-ben linkelve. Ezidő alatt kódoláson kívül verziókezelő és csapatszervező programokkal is szereztem tapasztalatot.
Viszont több, mint fél éve munkát keresek, és sajnos mostanában már interjúra se hívnak. Pedig minden héten végigfutok LinkedInen, és az összes releváns backend, security és játékfejlesztő junior és internship állásra. Néha kezdem elveszteni a reményt.
Bár full remote munkát keresek, mivel semmi félretett pénzem nincs, és igazából az ördög háta mögött is lakok, a legközelebbi város 40km, és nem tudom miből oldanám meg azt, hogy kifizessek egy albérletet, vagy félrerakhassak (pedig sajnos sok mindenre kellene, egészségügyi problémák miatt, és egy egyetemi félév árát is vissza kellene fizetnen valamiből).
Mit tehetek azügyben, hogy több helyről hívjanak vissza? Vagy, hogy belandoljak egy cégnél?
Szóval nincs sem végzettséged, sem tapasztalatod, de még csak az irodába sem méltóztatnál bejárni?
Hát így tesó nem is fogsz állást találni ki kell ábrándítsalak.
"Mit tehetek azügyben, hogy több helyről hívjanak vissza? Vagy, hogy belandoljak egy cégnél?"
Elvégzel egy releváns informatikus BSc képzést, kihasználva a hallgatói státuszodat elmész szakmai gyakornokoskodni / diákmunkázni, ha tehetséges vagy akkor részt veszel az egyetem futó ösztöndíjas kutatásokban amiből később írhatod a szakdogádat / publikációt készíthetsz, demonstrátorkodhatsz, majd diplomázást követően gond nélkül elhelyezkedsz.
"Mit tehetek azügyben, hogy több helyről hívjanak vissza?"
Add be a jelentkezésedet orvos álláshirdetésekre is, kb ugyanannyi az esélyed, hogy végzettség és tapasztalat nélkül alkalmazni fognak mint IT területen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!