Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valakinek ötlet, hogy mihez...

Valakinek ötlet, hogy mihez kezdjek 24 évesen, munkatapasztalat nélkül, piacképtelen diplomával?

Figyelt kérdés
Nem dolgoztam még sehol, pontosabban csak 2 kötelező gyakorlaton voltam 5,5 év alatt. A diplomám földtudományi bsc és geográfus msc. A nyelvtudásom angol középfok, próbálok felsőfokúra készülni, de addig is kellene már valami munka, mert ez így nem állapot.
2019. febr. 15. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez is Te vagy?

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..

Ha nem, akkor megkérdezem: próbáltál már munkát keresni? ha igen, hol?

2019. febr. 15. 17:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Eddig kb 50 helyre beadtam, ahova csak tudtam, tehát nem követeltek meg semmilyen speciális végzettséget (középfokú/felsőfokú), sem komolyabb tapasztalatot.
2019. febr. 15. 17:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de a munkahelyek meglehetősen nagy részét ismerősök által töltik be. Így aztán azt javaslom, hogy inkább ismerőseidet kérdezgesd, nem tudnak-e valamilyen munkalehetőségről?
2019. febr. 15. 17:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem igazán tud segíteni senki.
2019. febr. 15. 17:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Fontold meg, milyen lehetőségek vannak, és válaszd azt, amit a legelőnyösebbnek érzel. Pl.:

-Ragaszkodsz a szakmádhoz, és abban fejleszted magad (pl. új msc), hátha azzal nagyobb sikered lesz.

-Olyan helyekre is beadod a jelentkezést, ahova bármilyen diploma elég, és kapsz egy irodás állást.

-Leadod az igényeket és bármilyen melót elvállalsz.

-Kimész külföldre szintén egyszerűbb munkára, s közben tanulod a nyelvet.

Amíg nem érzed magad a világ vesztesének, addig hidd el, egyik sem rossz megoldás.

2019. febr. 15. 18:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor kezd nagyon alulról: árufeltöltő, stb. Amint találsz egty jobb helyet, máris dobbanthatsz.

Az a meglátásom, hogy a munkahelyek is szívesebben vesznek fel olyant, aki már dolgozott - habár most már sokan "ráfanyalodnak" a kezdőkre is :-)

2019. febr. 15. 18:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Ugyanezt élem át. Igazságügyi szervező bsc diplomám van. Ha eddig több mint 200 helyre nem küldtem be akkor 1-re sem! Ráadásul csak közszférás állásokról hivtak be ilyen profession.hu, CVonline-ról soha pedig olyanra is beküldtem ahova csak középfokú végzettséget kértek de valószinüleg "túlképzett" voltam nekik. Diákmunkásként van néhány hónap szakmai tapasztalatom meg egy 2 hetes gyakorlat ami diplomához kellett. Nagyon tréül érzem magam és már több mint fél éve tart, kínomban most kezdek el egy gyógymasszőr OKJ szakmát tanulni. Jogászként tudnék mester diplomát szerezni de az is egy tipikus túltelített szakma ahol az állásokhoz 99%-ban rokonon és ismerősön keresztül vezet az út. Még valami ritka idegennyel tanulásban gondolkodok amivel esetleg SSC-hez tudnék menni.

Látom már eltelt 1 év a kérdés óta, azóta történt pozitív változás?

23/f

2020. márc. 10. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!