Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan látjátok a jelenlegi...

Hogyan látjátok a jelenlegi piaci helyzetet? Informatikai, vagy gazdasági területre még mindig alapkövetelmény a diploma, vagy ez kiváltható tanulási hajlandósággal, több év munkatapasztalattal és megfelelő nyelvtudással?

Figyelt kérdés
2020. jan. 8. 13:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
IT-ban nem, gazdasági területen azért jobban kell a papír.
2020. jan. 8. 13:43
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
A HR-esek szerint a munkatapasztalat többet ér, de bizonyos munkaköröknél a diploma a belépő eleve. Ergo nem üti ki egymást a kettő, de elkerülhetetlen. A nyelvtudás is relatív, szerintem Magyarországon nem sok munkahely van, ahol kell idegen nyelvet használni.
2020. jan. 8. 13:52
 3/9 A kérdező kommentje:
Lehet célszerű lenne annyira leszűkíteni, hogy elsősorban multik érdekelnek. Köszi a válaszokat!
2020. jan. 8. 13:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
@2 Viszont majdnem minden olyan helyre kell a nyelvtudás, ahol tisztességesen fizetnek.
2020. jan. 8. 13:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Informatikai területen sosem volt követelmény a diploma, a legnagyobb cégeknél sem, elég csak megnézni mondjuk egy Google álláshirdetést:

Minimum qualifications:

BS degree in Computer Science, similar technical field of study or equivalent practical experience.

Tehát diplomát várnak el VAGY azzal megegyező szakmai tapasztalatot.

2020. jan. 8. 15:38
 6/9 anonim ***** válasza:
63%

"Magyarországon nem sok munkahely van, ahol kell idegen nyelvet használni."

Jaja. A minimálbért fizető cégek között tényleg kevés.

2020. jan. 8. 20:36
 7/9 anonim ***** válasza:
53%

"Jaja. A minimálbért fizető cégek között tényleg kevés"

Hülyeség, rengeteg cég van, még multi is, ahova felesleges a nyelvtudás. Eleve nem is kommunikálsz te külföldiekkel, mi másért kéne. Baranyai régióban kapásból 4 ismerősőmet tudok, ahol 250 ezertől felfelé 400-ig fizetnek, és egy szót nem kell angolul tudnod. És Baranyában 180 ezer környéke az átlag a ksh szerint.

2020. jan. 10. 12:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"Eleve nem is kommunikálsz te külföldiekkel, mi másért kéne"

Ezt honnan veszed? A csapatom fele német. Ügyfelekkel németül vagy angolul beszélek.

Pesten, jól fizető pozikban bizony nem véletlen kérik a nyelvtudást.

2020. jan. 10. 15:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Tényleg nem feltétlenül kell. Én is nemzetközi cégnél dolgozom. Vannak külföldiek de nekem és a többség számára elég ha alap szinten tudunk angolul, hogy köszönni tudjunk már egymásnak, esetleg minimális konyhai csevegést.

Persze van aki szorosabban dolgozik velük, nekik nyilván jobban kell tudni.

Nem tudom milyen fizukra gondoltok, nekem kicsivel nettó 500 alatt van. Jelenlegi szakmai tudásom mellett folyékony angollal se kapnék többet, legfeljebb több helyre tudnék pályázni ha váltani akarnék.

2020. jan. 10. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!