Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van jobb befektetés az ingatla...

Van jobb befektetés az ingatlannál?

Figyelt kérdés

máj. 28. 20:57
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Én is a nyugit keresem, de ezek eddig annyira jó ötletnek tűntek, és be is jöttek, hogy nehezen engedem el.
máj. 28. 23:14
 12/15 anonim ***** válasza:
46%

Az alábbi eszközosztályok vannak:

- adósságinstrumentumok (kötvények, követelések)

- ingatlanok

- részvények, részesedések

- áruk (arany, olaj, kriptodeviza stb)

Ennyi, minden a világon besorolható ezek közé. A tőkepiacon van egy kockázat-hozam összefüggés, ami egy egyenes arányosság. Ezen az egyenesen helyezkednek el a fenti eszközosztályok abban a sorrendben, ahogy leírtam. (Vannak persze átfedések, hiszen van olyan részvény ami szinte ingatlan - a REIT - vagy kötvény tulajdonságokkal bír, meg olyan kötvény is, ami annyira kockázatos mint egy részvény, de ezektől most eltekinthetünk az egyszerűség kedvéért.)

Szóval ezek közül tudsz választani. Érdemes olyat, amit értesz, meg még a kockázatviselési hajlandóságodba is belefér. Ha nem látod át az értékpapírok és árutőzsdei cikkek piacát, vállalkozni sincs affinitásod, akkor marad a lakóingatlan.

máj. 28. 23:16
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi az infókat, átgondolom. Az ingatlanokat ismerem, eddig csak ez volt, és bejött, nehezen váltok. És nem is ismerek mást, nem vagyok közgazdász. Mindig is ehhez volt érzékem, csak most besokalltam. De utánanézek annak, amit írtál. Amúgy jobban végiggondolva, az ingatlanban is van kockázat, nem is kevés, és a járulékos költségei is aggasztóak, csak eddig nem gondoltam bele.
máj. 28. 23:39
 14/15 anonim ***** válasza:
23%
Eleg sok
máj. 29. 04:57
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Attól tartok, ahogy az állami támogatásokkal felverték az ingatlanárakat, azok a jövőben inkább csökkenni fognak. A közeljövőben is max. stagnálni. Ha kiadod és nem lakják le, akkor hoz pénzt, de különben nem. És így ebben is komoly a kockázat.
máj. 29. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!