Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kockára mernétek tenni 2 és...

Kockára mernétek tenni 2 és fél millió Ft-ot?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy lakást, amit az örökségem rám eső részéből fedeznék.

Nagyszüleimtől örököltünk egy ingatlant, már vevő is van rá, aki letette az előleget, úgy állapodtunk meg, hogy legkésőbb július közepéig kifizeti az egész összeget.

Én kinéztem egy lakást, és két és fél millió Ft előleg kéne, amit ki is tudok fizetni.

A gond az, ha esetleg nagyszüleim ingatlanának az eladása meghiusúlna, akkor buknám az előleget.

Ti kockáztatnátok, vagy várjak július közepéig?

máj. 26. 00:43
A kérdező szavazást indított:
Kockáztassak, tegyem le az előleget
Várjak július közepéig, amikor megkapom a pénzt
26 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az előleg visszajár, a foglaló az, ami nem
máj. 26. 01:33
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor vegyél lakást, ha eladtátok az örökséget és megkaptad a rád eső részt mint örökséget.

De tudd hogy kb mit veszel rajta. Legyen pár opció.

máj. 26. 06:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Az előlegnek az égvilágon semmi értelme. Ha foglalóra gondolsz, akkor az elég meggondolatlan lenne.
máj. 26. 08:02
 4/14 anonim ***** válasza:
Tényleg kérdés, hogy előleget vagy foglalót fizetett-e. Ha foglalót fizetett, akkor azt nagy eséllyel nem akarja veszni hagyni és kifizeti a maradékot júliusban. Ha előleget kértél akkor jó nagy hülye az ügyvéded.
máj. 26. 09:10
 5/14 anonim ***** válasza:
26%
Mekkora a várható haszon az üzleten?
máj. 26. 09:13
 6/14 A kérdező kommentje:

Foglalót fizetett a vevő, és július közepén fizet.

Én is ugyanebbe a koncepcióban állapodnék meg, most lefoglalóznám, és július közepén, amikor eladtuk a másik ingatlant, akkor fizetnék.

máj. 26. 10:40
 7/14 anonim ***** válasza:
57%

Mindig csodáltam az olyan bátor embereket, akik úgy költöznek, váltanak lakást, hogy letesznek egy előleget/foglalót azzal, hogy a saját lakásuk még nincs eleadva, de garanciát mernek rá vállalni, hogy 1-2 hónapon belül lesz veveő, aki a mai árak mellett egyben leteszi azt a több tíz, vagy alár száz millió forintot.

Lehet, hogy én vagyok túl paranoiás, de mi van ha nem jön össze?! Akkor bukom az előre bifizetett pénzt? Vagy kénytelen lennék mélyen áron alul, akár fél-harmad áron adni a lakásomat, csak hogy valaki azonnal elvigye? Én ilyen játékba soha nem mernék belemenni.

máj. 26. 11:40
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint nem kockáztatnék, csak a biztosra mennék, hogy ne érhessen engem anyagi kár.
máj. 26. 12:30
 9/14 anonim ***** válasza:
Mennyit tett le foglalónak a vevőd? Ha legalább 2 és fél millát, és az ő nem fizetése miatt bukod a lakásvételt, akkpr nem vesztesz semmit, mert megtarthatod a vevőd foglalójat cserébe, és kb 0-n leszel. Mindenesetre ő is késhet a fizetéssel, éz nyilván benne van a szerződésetekben is, ezért ne júliusra tedd a saját fizetési határidődet, hanem legalább egy hónappal későbbre.
máj. 26. 14:00
 10/14 anonim ***** válasza:
A vevő foglalója több emberé lesz, a tiéd meg bukta ?
máj. 26. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!