Mennyi lenne az a havi kereset amivel elégedett lennél?
#29 Jelenleg az összes havi hitelünk 100 ezer. Ha a lakás helyett házat vennénk, akkor lenne 350 ezer úgy, hogy akkor csak egy átlagos Kádár-kockát vettünk 70 millióért, amire még rá kell költeni 5-6 milliót, hogy felújítsuk és reménykedhetünk, hogy nem jön elő olyan rejtett dolog, ami miatt többe kerül. Arányaiban a 350 nem volna magas, de akkor már alig 20% megtakarítás maradna meg havonta, amit kevésnek érzek, nomeg még 15 éves futamidővel is nyugdíjasok leszünk, mire kifut a hitel. Igen, persze, valszleg hamarabb kifizetnénk, de az eléggé bizonytalan.
De lehet, hogy csak én vagyok túl kockázatkerülő.
Szerintem valamit nagyon nem jól csináltok, ha a kötelezők után hasra marad kettőtöknek mondjuk 1,4 milliója élni. Szerintem kényelmes élet mellett is félre lehet tenni minimum a felét, plusz egy kis karácsonyi pénz és félretettetek évi 9 millió forintot. Ha kicsit "meghúzzátok", 10-et. Ez azért nem annyira siralmas, hogy zokogni kelljen egy 70-80 milliós házon és mutogatni a csok-osokra.
Tudom, mert pont így élünk, csak már gyerekkel és úton a második, ahol a magán várandósgondozás és társai igencsak megdobják a költségeket. Agglomeráció, 2 autót tartunk fenn, mégis szépen gyűlik a megtakarításunk, szóval nem igazán értem a probléma tárgyát.
#33 Nem a CSOK-osokkal van problémám és nem is a gyerekvállalókkal, hanem azzal, ahogyan a kúrmány ezt bevezette, hogy ingyenpénz, ami villámgyorsan beépült az ingatlanárakba, ergo aki CSOK jogosult, az ugyanott van most a CSOK-kal, mint előtte anélkül, aki meg CSOK jogosult, az meg szív, mint a torkos borz.
Mi egy gyereket szerettünk volna, de sajnos nőgyógyászati probléma miatt nem lehet, így pedig "nem vagyunk család" és csak adót fizetni vagyunk jók. Nonszensz, hogy egy panellakás is 35-40 millió.
Egyébként én soha nem költöznék a várostáblán kívül (NEM Budapest!), úgy meg elég drágák a házak. Viszont bőven elég egy kisautó, mert a feleségemnek nincs jogsija. Utazni szeretünk, így átlagban évente 6-7 millió ami megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!