Mennyi lenne az a havi kereset amivel elégedett lennél?
#17-es: a 1.5-2 millió havi bevétel, az valóban egy olyan jövedelem, hogy egy négytagú családnak semmire gondja, ha nem rongyrázósak mindenük is megvan. Azonban kevesebből is meg lehet lenni. A mi háromtagú családunk 600-700 között mozog, és kellemesen elélünk, nincs semmire sem gondunk, most a házat rakjuk rendbe, de utána simán tudunk félre is tenni. Ha kevesebb pénzünk lenne is elégedett lennék.
Nem elvitatni akarom amit írsz, ugyanakkor vissza lehet (és egyesek szerint vissza is kell) fogni úgy a fogyasztást, hogy bőven elég legyen mindenre. Például ha én keresnék havi 1 millió nettót, akkor felajánlám a feleségemnek, hogy ne járjon dolgozni, amúgyis hajlik rá.
Bizonyára jobban haladna minden. Én csak annyit mondtam, hogy nekem most is elég, most is el tudunk menni magánorvoshoz ha el kell menni, el tudunk menni étterembe ha el akarunk. Kevesebb is elég lenne, mert sok mindent el tudnék hagyni a jelenlegi életformámból is.
Ha 1.5-2 milliónk lenne a nettó bevétel, akkor szerintem nagyobb házat vennénk és még egy, jobb autót vennénk (pedig jelenleg ez azt az egyet sem használjuk ki teljesen, de ugye egy autó az kell)
#19 Téged sem lehet nagyravágyással vádolni! 11%-os emelés bizonyos szektorokban még akár évente is lehetséges. Bár mivel ilyen keveset keresel, a tiedben nyilván nem.
#21 Háromtagú családnak 6-700 csak akkor elég, ha lakhatásra nem kell költeni, mert saját, kifizetett lakás van.
Két felnőtt havi kajája 160 ezer körül van, háromtagú családnak 230. Rezsit, közlekedést, háztartási árukat, szórakozást, mindent belevéve kijön legalább 450, tehát ha még albérletet vagy lakáshitelt kell fizetni, akkor megtakarítás nem marad.
#27 Nekünk az asszonnyal ketten 1,6 millió a nettó jövedelmünk, gyerek meg nincs, de hála a drágalátos CSOK-nak, nem tudunk a lakás helyett házat venni, mert ahhoz havi 300 ezres törlesztő kellene és még így is nyugdíjasok lennénk, mire kifizetnénk. Kösz, nem őrültem meg.
Inkább akkor megveszem végre azt a kocsit, amire mindig is vágytam.
"mert ahhoz havi 300 ezres törlesztő kellene és még így is nyugdíjasok lennénk, mire kifizetnénk. Kösz, nem őrültem meg"
Ha fix törlesztőd van, akkor megéri, mert a fogyatékos kormány úgyis elinflálja a hiteled.
Hasonlítsd össze a mai kereseteket a 20 évvel ezelőttiekkel. 20 évvel ezelőtt egy 40 ezres törlesztő elég combos volt. Ma meg ennyit vannak, akik havonta szórakozásra elköltenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!