Határozott időre szóló szerződés esetén ez hogy van?
"mennyi idővel előtte kell szólnom, hogy tovább nem akarok maradni?"
Nem KELL szólnod. Nincs ilyen kötelezettség.
Erkölcsileg sem. Amikor határozott idejűt kötöttek veled, vállalták a kockázatot, hogy nem fogsz nekik tovább dolgozni. Cserébe fenntartották a lehetőséget, hogy komplikációk nélkül nem foglakoztatnak tovább.
De ha nem akarsz rosszat a munkáltatónak, akkor nagyjából annyival a lejárat előtt, amennyi idő alatt új embert tudnak keresni a helyedre és be tudják tanítani.
Vagy augusztus 31-én műszakzáráskor mondhatod a főnöknek, hogy akkor búcsúzom, jó volt önökkel dolgozni.
Mire ő nagy szemekkel: Tessék? :-)
Nem vagy köteles szólni nekik. Ha lejár a szerződésed, egyszerűen nem írod alá a hosszabbítást és ennyi.
Ellenben ha nem akarod rájuk borítani az asztalt, akkor azért érdemes kb egy hónappal előtte jelezni, hogy nem tervezel hosszabbítani.
"Ha hosszabbítanának, de én nem akarom"
Ha ők hosszabbítanának, akkor szóljanak ők előre. Ők határozott idejű munkaszerződést kötöttek veled, ami az utolsó munkában töltött nap elteltével automatikusan megszűnik. Ők akarták így. Nem te. Én a #3-as kommentben leírtak szerint búcsúznék az utolsó napon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!